świeci lampka świec żarowych!?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. W W124 e 300D podczas szybszej jazdy zapala się kontrolka świec żarowych, świeci ok 30 sek i gaśnie. Wszystkie świece są sprawne. Przy odpalaniu działa normalnie. Czy ktoś wie o co chodzi??

Witam

kiedys mialem podobny problem w 124 e300d 24V z 95 roku
przy szybkiej jezdzie zapalala sie kontrolka...swiece niby ok...ale jak sie okazalo pozniej...zaczely sie "palic" jedna po drugiej...w odstepach czasu...serwis MB wymienial mi...zaczalem cos podejrzewac ze to nie normalne...niby stare swiece padaly...nie te nowe wlozone...jak sie okazalo po jakims czasie (wymieniono 5 swiec z 6) padl aparat swiec zaplonowych...taka czarna skrzyneczka...TO ON zawinil...i to on PALIL te swiece!!!

po prostu cos w nim sie zawieszalo i wtedy nastepowalo nierownomierne podzielenie pradu na zaplon...niektore swiece byly przeciazane...a wlasnie przy ostrej jezdzie wchodzil mi taki komunikat jak Tobie...przy czym swiece byly niby ok.

no i ta czarna skrzyneczka pewnego razu stwierdzila ze od DZIS zapalamy tylko na 4 cylindrach a nie 6-ciu. wiec padlo na nia i zostala wymienione na nowke...POLECAM SERWIS MB!!!

i nastala cisza i spokoj....tak bylo u mnie!

pozdrawiam