Gdzie w corolli....? -kabel głośnikowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie - gdzie w corolli '93 liftback szukać zakończeń kabli do głośników tylnych?
Wiem że są - bo jest kostka - ale nie wiem gdzie się kończą w bagazniku -a zaoszczędziło by mi to roboty z ciągnięciem kabli.
Moze ktoś już to przerabiał?
Z góry dzięki
TMX
PS. co trzeba zdjąć i jak żeby nie zepsuć

[ wiadomość edytowana przez: tmx dnia 2003-12-07 08:30:41 ]

Jeżeli głośniki masz w tylnej półce to kabelki najczęściej idą bokami koło progów i potem, zależnie jak fantazja zakładającego instalację pozwoliła, wychodzą dołem po bokach od zawiasów skłądanego oparcia tylnej kanapy (i tam poszukaj, rozłóż siedzenia jak do przewożenia szafy) albo są wpuszczone dalej po bokach za plastikowymi obudowami nadkola i wyciągnięte z góry przy mocowaniach półki.

Odkręć górę tych osłon nadkola (tak jak się je zdejmuje by odkręcić góne mocowanie amorów - tylko ostrożnie bo tam są bodajże tylko 2 śruby z przody koło zamka blokującego oparcie a potem wysuwa się to w przód - jak będziesz darł do góry to możesz sobie zatrzaski powyłamywać) i zajrzyj tam, może się gdzieś plątają.

Najlepszym sposobem jest rozkręcenie paneli począwszy od przodu i prześledzenie jak i gdzie to idzie bo koncepcje mogą być różne.