Polerowanie szyb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moj ojciec wyczail ostatnio nowke szybe-przod do warszawy (jeszcze z kartka), ale ma ona kilka dosc glebokich rys (na szczescie od strony pasazera) i w zwiazku z tym mam pytanie:

Czy sa zaklady ktore niweluja takie zarysowania?

Jezeli sa to prosil bym o jakis adresik lub numer telefnu (najlepiej gdzies w kujawsko-pomorskim bo jestem z Torunia ALE niekoniecznie)

Z gory dzieki za info

Witam! Ja również poszukuję takowej firmy,albowiem mam porysowana tylną szybe w kombi Poza tym jesteś z Torunia,masz Wawkę,więc dlaczego my się jeszcze nie znamy? No i na spoty zapraszam.Najbliższy 15 lutego w Bydgoszczy.Pozdrówka,kao.

W przypadku nieglebokich rys daje sie je spolerowac, jak sa glebokie to raczej niewiele mozna zrobic.
Sam chetnie poznam taki warsztat, np. w 3miescie.

Adamus

Adamus - zapytaj MMagude on pracuje w takim warsztacie tylko ze w Bialymstoku.

Kiedys sie go pytalem o polerowanie i on nie zaleca takich eksperymentow.

Ale zapytajcie moze cos innego wam powie.

Kiedyś byli magicy którzy kleili szyby, poza tym były też możliwości uzupełniania odprysków i rys. Ale impreza naprawdę kosztowna, z tego co pamiętam za wejście w pęknięcie było coś koło 30 zł i później za każdy cm cos koło 2-3 zł. To naprawdę się czasami nie kalkulowało.

Tymbardziej że nie zawsze-jeśli chodzi o pęknięcia metoda klejenia jest skuteczna....często się potrafi rozklejac na nowo i wtedy pajączek się powiększa

Ale mnie nie chodzi o pekniecie tylko o rysy bo uwierzcie ciezko jest dostac przednia super nowke szybe do warszawy.

a jezeli chodzi o taki zaklad co sie tym zajmuje to podobno jest w Bydgoszczy ul. Inowrocławska 1, i tu prosba do kogos z Bydgoszczy czy moglby ewentualnie ten adres sprawdzic jezeli to nie klopot, z gory dzieki !

Jestem z Bydzi wiec sprawdze i to juz byc może jutro
Do kombika tez cięzko z nieporysowaną szybą tylną

takie usługi świadczą w Otrębusach k/Pruszkowa...
Ok. rok temu mój koleś polerował u nich przednią szybę w Tipo zapłacił 70zł za usunięcie rysy od zjebanej wycieraczki która dość dobitnie maltretowała (za poprzedniego właściciela) fragment szyby centralnie na wysokości oczu...rysa naprawde była konretna został delikatny ślad jak się spojży pod kątem, oprócz tego usunął drobne rysy (od skrobania itp)...
Naprawdę efekt nie kulawy...
Jak chcesz to podam Ci namiar...

Cytat:
takie usługi świadczą w Otrębusach k/Pruszkowa...
Ok. rok temu mój koleś polerował u nich przednią szybę w Tipo zapłacił 70zł za usunięcie rysy od zjebanej wycieraczki która dość dobitnie maltretowała (za poprzedniego właściciela) fragment szyby centralnie na wysokości oczu...rysa naprawde była konretna został delikatny ślad jak się spojży pod kątem, oprócz tego usunął drobne rysy (od skrobania itp)...
Naprawdę efekt nie kulawy...
Jak chcesz to podam Ci namiar...

Jezeli mozesz to ja bym prosil o ten namiar, bede dzwieczny

Dzisiaj jechałem pierwszy raz w traskę Jettą i... ujawnił sie jeden z problemów - otóż po zmroku, gdy światła aut z naprzeciwka oślepiają... robią to dużo skuteczniej niż w moim Poldku... Chodzi o to, że szyba ma chyba ze starości (23 lata jakby nie było) takie mikro-rysy, praktycznie niewidoczne w dzień...
Zastanawiam się właśnie czy nie warto się przejechać na takie polerowanko?

Również poprosiłbym o namiar do tych Otrębusów - najchętniej telefon... W niedzielę mógłbym przejeżdżać przez te Otrębusy... ale raczej będą mieli zamknięte ....

A co Wy na to żeby podać te namiery tu w temacie? W końcu ani to reklama, ani ujawnianie danych... Po prostu informacja więc chyba nie ma problemu

Moj znalomy optyk polerowal czyms szybe w swoim cc i wyszlo mu calkiem niezle (mial porysowana). Robil to jakims specyfikiem ale nie wiem jakim

Co do klejenia szyb i odpryskow ja mialem odprysk od kamyka na przedniej i pare lat temu mi to uzupelnili i pokleili nic sie dalej "nie ruszylo"

pozdr