Pytanie o audio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jakie glosniki zmieszcza mi sie w standardowe miejsce z przodu w drzwiach 10 napewno a czy 13 zmieszcza sie czy trzeba juz duzo kombinowac czy tylko troszke prosze o rade bo mialem bardzo fajne glosniki 3 drazne balupunkta w tylniej polce ale wyszly razem z radiem - k.. jak teraz kradna. no i wstawil bym sobie jakies glosniczki bo te co mam to chyba czasy prl pamietaja i basu tam nie ma ale soprany dobrze graja wiec bardzo prosze o porade Jery pozdrowienia z zasnierzonej Rumi

no i tu może Ci sie pojawić problem... ja mam 3 dożne Boschman'y 250 Wat 10 cm i z ledwością sie zmieściły(tzn żeby je włożyć trzeba manewrować wkładać pod kątem potem prostować itp) magnez ma około 7-8 cm. grają naprawde dobrze!! ich cena to 72 zł!- poelcam. Co do 13 cm to raczej nie obedzie sie bez modyfikacji drzwi za pomocą młotka i innych narzędzi!!
a tył lepiej mieć schowany.. tzn jakaś tuba aktywna albo jakieś walizki..(w tesco były po 90zł - też całkiem niezłe)

Cytat:
Co do 13 cm to raczej nie obedzie sie bez modyfikacji drzwi za pomocą młotka i innych narzędzi!!

racja, ja jak swego czasu wkładałem Sony 13cm do mojgo poldka to musiałem wewnętrzną część drzwi przednich ciąć na różne sposoby, natomiast jeżeli to Caro i ma na drzwiach zabudowane obudowy to można wtedy pokombinować tak żeby weszły w te obudowy, ewentualnie po małej modyfikacji

Bez kombinacji 13 nie wiejdą. Trzeba przerabiać obudowę a raczej zmieniać albo ciąć blachę. A co do 10 - nie wyciągniesz basu z nich na nic w świecie

Cytat:
2004-01-22 20:52:31, Jery pisze:
jakie glosniki zmieszcza mi sie w standardowe miejsce z przodu w drzwiach 10 napewno a czy 13 zmieszcza sie czy trzeba juz duzo kombinowac czy tylko troszke prosze o rade bo mialem bardzo fajne glosniki 3 drazne balupunkta w tylniej polce ale wyszly razem z radiem - k.. jak teraz kradna. no i wstawil bym sobie jakies glosniczki bo te co mam to chyba czasy prl pamietaja i basu tam nie ma ale soprany dobrze graja wiec bardzo prosze o porade Jery pozdrowienia z zasnierzonej Rumi

W standartowa maskownice wejda tylko 10'' Ja mam pioneery 2 drozne i dodatkowo gwizdki + w bagazniku lekko przerobiona estradowka Gra przyzwoicie. Ale jak wiadomo zawsze malo to jak bedzie kasa to sie postaram o wzmacniacz i przerobienie przodu na 13'' albo 16'' Jest to dosc proste. Jedyny problem ze niebedzie wygladalo jak oryginal

Cytat:
2004-01-23 13:04:31, Ali-En pisze:
Jedyny problem ze niebedzie wygladalo jak oryginal

Tylko żeby dobrze wyglądało trzeba trochę pracy włożyć

no ja mimo wszystko jestem zadowolony z poziomu basu.. aczkolwiek gdyby był wzmacniacz...

Ile dałeś za Boschmany jestem ciekaw

Cytat:
2004-01-23 14:36:42, sc00by pisze:
no ja mimo wszystko jestem zadowolony z poziomu basu.. aczkolwiek gdyby był wzmacniacz...

Ale chyba nie z głośników 10 cm?

otóż mam 10 cm 3 drożne za jedyne 72 zł- kupione w Sosnowcu w hurtowni okok giełdy elektronicznej- ich moc 250 W a magnez niewiele różni sie wielkością od reszty głośnika

pare danych technicznych
: zakres- 45Hz- 23 000Hz
skuteczność- 90dB
recomended amplif.Bóg wie co to znaczy) 5-80 rms

Cytat:
2004-01-23 15:06:37, sc00by pisze:
otóż mam 10 cm 3 drożne za jedyne 72 zł- kupione w Sosnowcu w hurtowni okok giełdy elektronicznej- ich moc 250 W a magnez niewiele różni sie wielkością od reszty głośnika

To jest moc max chwilowa, a jaka jest ciagla?

Cytat:
2004-01-23 13:21:36, bandzior pisze:
Cytat:
2004-01-23 13:04:31, Ali-En pisze:
Jedyny problem ze niebedzie wygladalo jak oryginal

Tylko żeby dobrze wyglądało trzeba trochę pracy włożyć

Ja to planuje zrobic tak ze zamiast standartowych maskownic przykrecam tam odpowiednio gruba przycieta deske obciagnieta odpowiednim materaialem z wycieta dziura pod glosnik jaki bede mial. Wtedy moge zastosowac wieksze glosniki i dluzsze. Jakby co to u mnie w sklepie widzialem za 80 zl maskownice juz zrobione pod 16''

Hm to ja nie mam takiego problemu jak wy bo wzmacniacz mam, tuba była niestety przepaliłem głośnik no i 2 zwrotnice BL i głośniki moge mieć 2 100 WaTTowe tylko nie posiadam radia ;( PS. Chyba to sprzedam zastanawiam się właśnie

No to cena taka sama jak w hurtowni w Gdyni na Krzywoustego

no kto wie gdzie sa jakies dobre sklepy w 3mieście z audio bo za bardzo ciekawych nie znalazlem, takie gdzie maja wybor i porade

W Gdansku Oliwie ARAT na Kubusia Puchatka

to niezłe tam ulice mają...

co do mocy... pojęcia nie mam!!! na pudełku jeszcze pisze coś o max 96 rms- ja dopiero początkujący w tym temacie

Cytat:
na pudełku jeszcze pisze coś o max 96 rms

Czyli moc rzeczywista to ok 100 W a nie 250 W. Niektorzy producenci lubia podawac moc w PMPO np 1000 W itp.

dzieki, nie wiedzialem nic o ARATcie.

To tak jak z glosnikami do komputera, takie malutkie a pisze 40W,
rozbierzesz a na glosniczkach 4W.

Wystarczy porownac, moj Deawoo daje 2*25W, a od kompa mialem glosniki 2*40W, i nie wiem czemu ale te radio dawalo wiecej czadu (na glosnikach w srodku - 4W)

A i tak jesli masz glosniki 100W albo 150W to roznicy nie odczujesz bo liczy sie moc zrodla, tzn. radio 2*25 i glosniki 150W, a radio 2*50W i glosniki 100W. Ten drugi zestaw ma wiekszego kopa, ale i tak im wieksze glosniki tym wyzsza jakosc dzwieku, i pewnosc ze dluzej pociagna,