Wczorajsze zakupy... :) [126p]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej wszystkim...

No wiec po dosc dlugim okresie poszukiwan udalo mi sie zrealizowac pierwszy (chyba najwiekszy gabarytowo ) cel na dlugiej drodze budowy potwora Kupilem bude, rocznik 2000, przebieg 6kkm Jak widac na fotkach stan idealny chcialem sie podzielic radoscia z b. udanego zakupu.

pozdrawiam
ZoLtaR

No stan ELEGANCKI ciewawy jestem ile dałes??...
widze ze zaoszczedzisz juz na znaczku i uszczelce pod klape..a no i zbiorniczku płyny hamulcowego hehe..

Cytat:
2004-01-14 19:32:00, ThomasTsT pisze:
No stan ELEGANCKI ciewawy jestem ile dałes??...
widze ze zaoszczedzisz juz na znaczku i uszczelce pod klape..a no i zbiorniczku płyny hamulcowego hehe..

hm, ile dałem? szczerze to... 600 PLN. z kosztem wypozyczenia przyczepy i paliwa do audi kumpla wyszlo jakies 750zl (wiozlem ja ponad 250km).

Oprocz znaczka, uszczelki i zbiorniczka plynu mam jeszcze filterek paliwa, dzwignie recznego oraz kawalek kolumny kierowniczej i bonusowy cienkopis ktory znalazlem w okolicach tunelu

[ wiadomość edytowana przez: ZoLt4R dnia 2004-01-14 19:40:17 ]

bardzo korzystny zakup

teraz tylko przekladka bebechow, w sam raz na dlugie zimowe wieczory

[ wiadomość edytowana przez: lunatyk dnia 2004-01-14 19:44:36 ]

fajny "wsciekly zółtek"
a klapów...dzrzwiów...i masek...nie dali??

a ten cienkopis jest może japoński?bo wiesz teraz jest moda na szpanerskie japońskie cienkopisy..
wiem bo mi 11 letnia siostrzenica powiedziała

z tym przekladaniem bebechow troche jeszcze potrwa, teraz zbieram kase na silnik ze skrzynia i zaczynam na wiosne prodżekt-hardkor oczywiscie jakies pierdoly, ktorych nie ma a ktore beda mogly byc wykorzystane zostana przelozone z istniejacego bobka mojego

co do pochodzenia cienkopisu pewny nie jestem, nie przygladalem mu sie dokladnie ale jakbym widzial gdzies japonskie to zwroce uwage, moze faktycznie cos w tym jest

P.S. ile na gieldzie kosztuja kompletne,uzbrojone drzwi od eleganta? moga byc bez tapicerki, wazne zeby byly z zamkiem, szyba, podnosnikiem szyby.

do madcara: klape przednia (wyloty) i tylna i tak bede przerabial a pozatym beda najprawdopodobniej z plastiku. wiec potrzebne tylko drzwi

[ wiadomość edytowana przez: ZoLt4R dnia 2004-01-14 19:55:12 ]

[ wiadomość edytowana przez: ZoLt4R dnia 2004-01-14 19:57:16 ]

OooOoO cienkopis pozyteczna sprawa... ja jak ostatnio kupiłem boba to 10zł w sierodku znalazłem..łuzeczke,klapki..hmyy..gumowy młotek..nawet paczke dropsow...hehe...i pare innych smiesznych rzeczy kupiłem go z lombardu na handel..koles oddał go w komis prosto z pod domu i nic z sierodka nie wyjoł..

elegancka buda no to milej pracy przy niej....

no "wściekły" to ten zoltek bedzie napewno a pracy przy nim bedzie tyle ze hoho, setki godzin... i jeszcze wiecej setek PLNów...

jeszcze 2 fotki:

[ wiadomość edytowana przez: ZoLt4R dnia 2004-01-14 20:07:52 ]

A jak to jest z numerami budy, jak najlepiej je zrobic zeby mendy sie nie kapnęły Słyszałem ze najlepiej je zacynować.

bedziesz mial problemy i to duze chyba ze bedziesz jezdzil na lawecie tylko na rally cross

Jak paly sie skapna ze numery sa kombinowane to go na parking policyjny odcholuja i tye go widziales, chyba ze papiery beda na niego i kielich oczywiscie

piekna buda zdrowa i w ogole dobry zakup.

ja jak kupowalem bobka to dostalem wszystko co bylo w bagazniku
m.in. kilka kompletow kluczy, kombinerki, ok 50 bezpiecznikow, ze 20 zarowek, jakies blizej nieokreslone deski, blaszki, zaworki i mnostwo innych
ale cienkopis tez sie przyda

ZOLTAR IN ACTION !!
widze, że amba wcieła ci numery

Mam pytanie natury prawnej:
Moge kupić malucha, poprzedni właściciel go kupił ale nie przerejestrowywał, ma umowe kupna i stary dowód. Jak jest procedura legalizacji auta? Da rade legalnie?

Cytat:
2004-01-14 21:22:12, MCQUEEN pisze:

Mam pytanie natury prawnej:
Moge kupić malucha, poprzedni właściciel go kupił ale nie przerejestrowywał, ma umowe kupna i stary dowód. Jak jest procedura legalizacji auta? Da rade legalnie?

Jasne że możesz to zrobić legalnie, ważne żeby była ciągłość umów kupna - sprzedaży od gościa który figuruje w dowodzie aż do Ciebie.
Problem jest jeśli auto przechodziło bez przerejestrowywaniania przez kilku właścicieli i brakuje którejś umowy.
Andrzej

OT: Mam nadzieję że nie pamiętasz o tamtym zgrzycie

mnie sie wszystko podoba ale na jakiej zasadzie chcesz to teraz zalegalizować ???
jak bedzie to wyglądało jeśli twój malec to fl a tu buda el 2000 nie boisz sie że włożysz kupe kasy i nic z tego nie bedzie po pierwszej kontroli

No wlasnie jak z legalizacja budy bez numerów Interesuje mnie to bo tez mam dwie budy ale jedna jest bez papierów w dobrym stanie a ta z papierami to pruchno i chcialbym tez zrobić przeszczep ale nie wiem jak

U mnie w elgancie byłwspawany kawał big blachy z numerami...
Całosc wyglądała jakgdyby rdza go zezarła i to dlatego ..... wzmocnione itp
Nie wiedziałbym o tym gdyby ten co robil eleganta nie sprawdzil numerów budy ....... i powiedziałze cos dziwnego.
Po czym numery silnika tez jakies dziwne były.
Dlatego czasami nie warto swojego starego auta naprawiac.....