Witam Wszystkich,jestem tu nowym Użytkjownikiem więc bardzo proszę o Wyrozumiałość!! Przedstawię tutaj mój problem z którym nie moge sobie poradzić !! a Więc
3 dni temu kupiłem nowe przewody do świec, przyjechałem pod dom,otworzyłem maske i zacząłem wymieniać przewody,przewody załozyłem według tamtych, gdy odpaliłem silnik,auto zaczęło wydawać dziwne dźwięki ( coś w stylu pierdzenia :| ) sorx za słownik ! ale tak było..przemieniłem dwa przewody na odwrót auto działa OK.. ale...sa problemy z jego odpalalaniem..zaskoczy po którymś razie...problem ten mam od kąd kupiłem i wsasdziłem nowe przedowy..dodam że po tym wszystkim wróciłem do starych na chwile..ale działo się to samo..w chwili obecnej mam ząłożone nowe przedowy i jakoś jeździ...odpali za którymś razem..wszystko jest ok..Teraz dodatek dla ciekawskich !! gdy wykonałem wszystkie operacje o których miałem pojęcie,i to co udało mi się z tymi przewodami zrobić mój Polonez Caro-Silnik 1.5 GLE-Benzyniak_LPG,zaczął pracować ( dźwięk silnika ) jak Diesel !! osoby które miały ten oproblem lub znają na to odpowiedź,aby moje auto działało jak poprzednio..to bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu..i proszę również o Wszelakie Informacje co i jak polokwi!!..Pozdrawiam.Krzysiek
[ wiadomość edytowana przez: PAGAN dnia 2006-05-23 09:48:11 ]
[ powód edycji: drobna zmiana tytulu ]

oraz czy jest wszystko OK z gaznikiem...

wszystko jest na swoim miejscu,ale czy oby prawidłowo podłączone ? proszę mi napisać który przewód ma iść na swoje odpowiednie miejsce ?
4/1 i 3/2 bo ustawiał na znak koła 10* a nie sprawdził gdzie przejśćie na zaworach ?
- dopiero wywiad środowiskowy podpowiedział że aparat był wyciągnięty -0,5minuty i jeździł (tylko 2 gary)