Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Aristo Miłośnik FSO Polonez Caro Ruda Śląska | 2004-03-18 17:30:42 dzisiaj rozkręciłem obudowe gdzie jak przypuszczałem znajduje sie filterek gazu, okazało sie że w środku znajduje sie duża stalowa kulką (taka jak z łożyska), ale filterka ani śladu ?????
Była tam jeszcze taka włóknina ok 2mm grubości o średnicy ok. 3 cm - czyżby to był filtr ???? Wogóle bardzo dziwną rzeczą jest to że po ok. 10kkm ta włoknina która chyba jest filtrem była bardzo czysta .... co raczej nie powinno mieć miejsca, czyli albo cały ten syf jest w parowniku, albo trafił do silnika ????? Jest to w takiej puszeczce malutkiej, zawór POLGAS. Powiedzcie mi co z tym zrobić, zakłądać normalny filtr czy ten badziewny też może być. |
![]() ratboy FIAT 125p L Olsztyn | 2004-03-18 19:17:50 moge sie mylic, ale slyszalem o rozwiazaniu z kulka, z tego co pamietam to po jakims czasie ta kulka sie przesuwa i sys jest zassysany i spalany z gazem, byc moze dlatego to wlokno jest czyste, jak pisalem moge sie mylic, gdzies mi sie to po prostu obilo o uszy |