Jakie uszczelniacze......?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sorrka jezeli temat byl juz maglowany,ale po szybki przewertowaniu forum nie znalazlem.Chcialbym sie poradzic wlascicileli klasykow(prosba mojego ojca),jakie uszczelnniacze zaworowe sa najlepsze.Chodzi mi od jakich innych samochodow (modeli)pasuja,pomijam juz te ladowskie bo to jest wielkie gowno,wytrzymuja po 40 tys.km.Obilo mi sie o uszy.że od WV pasuja,tylko jakiego?I jezeli sie orientujecie od czego jeszcze.
pozdrawiam

Jarek

Pasuja od WV - sam takie mam. Podobno wszystkie WV maja takie same uszczelniacze. w kazdym badz razie Golfy, polo itp. Jak powiesz w sklepie, ze takie same jak do Poldka to facet bedzie wiedzial o jakie chodzi.

a do samary ? są odpowiedniki? bo jutro chcialem kupić bo po śrubce mechanika co zostawił mi na tłoku muszę jeszcze wymienić uszczelniacze bo kompresja i bieże olej ( śmierdzi z rury i te dolewki co 1000 km. dzieki z góry
panoni

Witam
Jeżeli sie nie myle to pasują od starych silników VW 1.6 przynajmniej do poldka te co były 1.6 75KM,w golfie 2 i chyba w golfie3. a najlepsze uszczelniacze podobno robi Goetz jak mnie pamieć nie myli

Niewiele uszczelniacze zmienią jak prowadnice sa wyrobione. Przerabiałem temat i w końcu skończyło się na zwykłych uszczelniaczach , ale po wymianie prowadnic... I jest git...
Poza tym każde jedne uszczelniacze nie wytrzymują temperatury zbyt wysokiej i jedno przegrzanie motoru oże je skutecznie pozbawić właściwości zatzymywania oleju.

ale co by nie mówić to rzeczywiście te VW 1.6 starsze modele są o niebo lepsze od ładowskich zakładałem je kiedyś sobie i jeszcze kilku osobą i jest git jak do tej pory choć już nie mam tego motoru w aucie ale przejechały 70 tyś km i nic się nie działo z nimi w przeciwienstwie do ładowskich

Popieram!!! VW 1.6

A ile kosztują te od VW? I czy mają to być oryginalne uszczelniacze made by VW, czy może jakieś produkowane przez inna firme dla VW?

moge jedynie potwierdzic

Cytat:
2004-04-29 01:14:14, dobry pisze:
ale co by nie mówić to rzeczywiście te VW 1.6 starsze modele są o niebo lepsze od ładowskich zakładałem je kiedyś sobie i jeszcze kilku osobą i jest git jak do tej pory choć już nie mam tego motoru w aucie ale przejechały 70 tyś km i nic się nie działo z nimi w przeciwienstwie do ładowskich

Dobra jest - uszczelniacze już wiem, ze mam kupić od Golfa 1,6, ale teraz mi powiedzcie jakie ma kupić pierścionki i co jeszcze kupić przy okazji, zeby nie jezdzić co chwilę do sklepu po czesci. Napewno uszczelkę pod dekiel i głowicę. Zawory chyba będę miał okej, bo niektóre były juz wymieniane, ale coś czuje ze to sie okaże jak silnik będzie w proszku. Coś Grzegorz wspominał o prowadnicach - co to jest i czy ciężko to wymienić??? Na co mam jeszcze zwrócić uwage???

Dodam, że po remoncie wlewam olej Castrol Highmilage (do tej pory od nowości jeździła na Castrol GTX).

Response = 0 (zero)

Rozbierasz silnik??? Ja bym kupił komplet uszczelek silnika, uszcz. kolektora, dwururki, kpl. uszzc. osprzętu, uszcz. miski olejowej. przejzyj oferte skorpiona z otwartą książką do łady i bierz co myślisz ze sie przyda.

Podobno gość założył pierścienie od poloneza.

Odgrzewam temat.
Niedługo będę wymieniał silnik na drugi i ten pierwszy będzie rozebrany i wyremontowany.
Pierwsza kwestia, jaką będę robił to głowica i mam okazję kupić niedrogo uszczelniacze MasterSport, ale nie wiem, czy warto.
Miał ktoś styczność z tymi częściami? Jak wychodzą jakościowo?
Kolega polecał mi kupić CORTECO powiedział, że sprawdził sam na swoim golfie

Cytat:
2015-03-27 21:52:46, djmarkus pisze:
Odgrzewam temat. Niedługo będę wymieniał silnik na drugi i ten pierwszy będzie rozebrany i wyremontowany. Pierwsza kwestia, jaką będę robił to głowica i mam okazję kupić niedrogo uszczelniacze MasterSport, ale nie wiem, czy warto. Miał ktoś styczność z tymi częściami? Jak wychodzą jakościowo? Kolega polecał mi kupić CORTECO powiedział, że sprawdził sam na swoim golfie

Jedno jest pewne: Corteco > MasterSport

Nie wiem co ma na myśli fragles94, ale ja polecam corteco. Natomiast odradzam MS. Różnica w cenie 10 zł?

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Cytat:
2015-03-27 22:48:52, SzokoLada pisze:
Nie wiem co ma na myśli fragles94, ale ja polecam corteco. Natomiast odradzam MS. Różnica w cenie 10 zł?

MS nie miałem więc nie mam opinii. Natomiast co do Corteco i owszem - polecam

fragles94, matematycznie to przedstawił
dla mnie logicznie znak większości wykorzystał ">"

MS to tani chińczyk.

[ wiadomość edytowana przez: bartixr dnia 2015-03-29 12:24:57 ]

Tak więc już wiem co wybierać Dzięki wielkie panowie, co ja bym bez was zrobił?
Więc będę omijał szerokim łukiem MS.