MotoNews.pl

[PN Plus] Nawiew - problemy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam mały problem, coś dziwnego dzieje się z wentylatorem nawiewu: na 1,2 i 3 "biegu" wszystko ok natomiast przy przełaczeniu na czwarty cisza - wyłączony. Caro plus 97r. - co za licho?
pozdrawiam
bartos

[ wiadomość edytowana przez: PAGAN dnia 2006-06-14 20:12:14 ]

Sprawdź przekaźnik i bezpiecznik czwarty bieg jest na osobnym zabezpieczeniu jeśli przekaźnik/bezpiecznik są dobre to zostaje rezystor znajdujący się przy wiatraku

Wina przekaźnika, dzięki .
pozdrawiam

Od niedawna posiadam Poldka plusika '98 i coś niedobrego stało się z pneumatyczną regulacja nawiewu?:/ Poprostu nie dział!!! Krecić można sobie w koło macieju a srumień powietrza nieubłaganie jest skierowany tylko na nogi i szybe:/ Dwowiedziałem sie od znajomego, że jest to usterka bardzo często spotykana w polonezach z tego typu regulacją!! I mam pytanie w tej sparwie, a mianowicie czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć na czym usterka ta polega, jak ją usunąć i w jakis sposób szybko i prosto można się dobrać do miejsca w którym ona wystapiła?? Będe w dzięczny za każdą pomoc

najpierw poczytaj na forum o takich przypadkach, posprawdzaj wszystkie rurki z podcisnieniem i dopiero napisz coś po wstępnej weryfikacji
Niejesteśmy wróżkami żeby odpowiedziec tobie na to pytanie.

Jakie rurki z podcisnieniem, to jest rozgrzebywanie całej dechy, na pierwszy ogień proponowałbym wpiąć białe ciegno znajdujące się w okolicach pedału gazu pod deską rozdzielczą na ściance obudowy nagrzewnicy, jeżeli to nie pomoże to dopiero bym sie bawił w sprawdzanie rurek. A tak przy okazji jest już od tego temat na forum a z tym odsyłam do wyszukiwarki.