Dziwna przypadłość RAV4 II

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
dzieje się z moim autem dziwna sprawa.
Mam Rav4 II, 2l benzyna, rok '01, przebieg 190 tys.
Jeżdżę nim od sierpnia i od jakiegoś czasu (nie pamiętam czy było tak od początku) dzieje się z nią coś dziwnego.

Mianowicie, gdy zaparkuję auto "pod górkę" (przednie koła wyżej niż tylne) i zgaszę silnik, po ponownym odpaleniu dusi się i gaśnie. I dzieje się tak dobry kwadrans. Muszę go trzymać na obrotach wrzucając na luz.
Nic podobnego nie dzieje się gdy zostawię go "z górki", bokiem czy jakkolwiek inaczej. Tylko i wyłącznie pod górkę.

Poza tym nic kompletnie z autem się nie dzieje - wszystko pracuje ok.

Macie jakikolwiek pomysł co to może być?
Z góry dziękuję za pomoc.

[ wiadomość edytowana przez: ogooreck dnia 2009-01-09 10:43:23 ]

[ wiadomość edytowana przez: ogooreck dnia 2009-01-09 10:47:23 ]

Zobacz czy nie jest bak zagnieciony od spodu lub slad po uderzeniu w dno na wysokosci smoka i pompy paliwa.

dzięki za informację - proszę tylko o wskazówkę gdzie tego szukać
bo na tyle niestety nie znam się na mechanice

Bak masz pod samochodem , pewnie taka duża czarna metalowa skrzynka a co do pompy paliwa to znajduje się ona w baku w jego tylniej części od strony kierowcy (z góry baku wchadzi tam kilka wężyków). A może spróbuj ustawić samochód tak jak mówisz pod górę, włączyć zapłon na jakieś pół minuty (przekręcić kluczyk tak aby zaświeciły się kontrolki) i dopiero wtedy przekęcić rozrusznikiem

[ wiadomość edytowana przez: junior_ek dnia 2009-01-27 17:16:44 ]

gdzie jest bak to wiem
Natomiast w którym miejscu jest pompa i ten cały smok - to mi było potrzebne - spróbuję zrobić tak jak piszesz - dzięki

Cytat:
2009-01-28 06:42:33, ogooreck pisze:
gdzie jest bak to wiem Natomiast w którym miejscu jest pompa i ten cały smok - to mi było potrzebne - spróbuję zrobić tak jak piszesz - dzięki

No to poprostu zobacz czy jest zagnieciony