| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DobekBdg Sympatyk FEFK Toyota MR2 sw20 Bydgoszcz | 2009-09-28 22:27:04 hmm zaczne na poczatek tak aby ktos sie nie czepial mojej glupoty. W wakacje wywalila mi woda z chlodnicy poniewaz poszedl termostat wywalilem go i zalalem woda teoretycznie mowilem na pare dni ale niestety zapomnialem o tym i tak jezdzilem jakies 3 miechy :/ co sie okazalo w calym ukladzie chlodzenia mam poprostu marchewe ale woda nie wywala i uklad raczej tez nie jest zapchany. Dzis zrobilem 5 kroktne ostre plukanie calego ukladu. ( zalewalem do pelna i spuszczalem) i dopiero za 6 razem poleciala w miare sensownie czysta woda. Moje pytanie brzmi jak najlepiej lub czym teraz wyczyscic caly uklad ???? chcialem zalac go na jeden dzien 2l boryga 2l wody 0.5l octu zeby go troche tam przeczyscilo ale niestety pekla mi obudowa termostotu :/ jak pech to pech moze ktos poradzi jakas dobra metode na pozbycie sie kamienica z Calego ukladu ???? z gory dzieki za pomoc a i zaznaczam ze ta woda ktora zalalem to byla woda ze studni czyli z duza zawartoscia zelaza o czym sie dowiedzialem dzis poniewaz na tamta chwile nie mialem nic innego a musialem jakos dojechac do domu a sklera nie boli a ma swoje skutki :/ |
CKsrv Sympatyk FEFK SU45 i focus Koszalin/Białystok | 2009-09-28 22:45:34 ja bym lal ocet albo roztwor wodny odkamieniacza
ocet mniej agresywny nic nie zepsuje. ja mam zawsze marchewe w ukladzie - nie stresuje mnie to mam zeliwny blok. |