MotoNews.pl

Gaz Benzyna > powrot paliwa?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy moze mi ktos powiedziec jak to dziala?
W Fiacie 125P mam gaz
Benzyna jest odcinana elektrozaworem.
Ale elektrozawor jest za pompa paliwa i filtrem, ale przed odplywem powrotnym paliwa.
Mam pytanie?
Jezeli jest przelaczony na gaz, zawor zamyka doplym benzyny.
Ale pompa chodzi i chyba pompuje benzyne, ale gdzie sie ta benzyna pompowana wraca?
Czy cisnienie jest benzyny jest tak male, ze jezeli zawor jest zamkniety to po prostu jest zamkniety doplyw. (na to wyglada)?

Zawór jest za pompką tylko po to aby nie uległa ona zatarciu jest smarowana przez benzyne tak przynajmniej stwierdził gość który zakładał mi gaz gdy go oto zapytałem.

Mnie tez to ciekawi! Bo moja pompka jest zawsze mokra! Wydaje mi sie ze w moim przypadku paliwko zamiast do zbiornika laduje na ulicy!

No to raczej jakaś nieszczelność bo u mnie pompka jest sucha a paliwo ma być w filtrze i w pompce bo inaczej to pompka może paść.

mam pytanie co do rodzaju pompki... w DF pompa paliwa niema ukladu powrotnego, czy nie lepiej byloby zamontowac taka pompe?
poj poldolot niechce odpalac na gazie wiec zastanawiam sie czy taka pompa bez ukladu powrotu nie dziala efektywniej?
nawet jak wieczorem zostawie na benzynce to rano i tak musi troche pokrecic bo paliwko zawsze trochy splywa...
czy ktos ma zamontowana taka pompke?

W DF pompa jest membranowa, jesli zawor jest zamkniety to jest opor i dziala to tak ze pompka zaciaga paliwo i cofa z powrotem pod zawor

a w nowszych poldach jest pompka elektryczna bodajze [nie mialem nigdy polda wiec nie wiem dokladnie, sorki], i tloczy ona caly czas, i paliwo sie wraca do zbiornika, i tak w kolko. Ta elektryczna jest smarowana paliwem, a membranowa olejem silnikowym [po stronie wewnterznej, tam gdzie membrana to nie musi byc

u mnie jest membranowa z ukladem powrotu... mam nadzieje ze nie tylko u mnie taka wystepuje