Cytat:
|
2013-06-10 12:33:06, arass pisze:
w zaprzyjaźnionym sklepie polecono mi Wurth Al 1100. po złożeniu wydaję się być bardzo OK śruby pięknie pływają, ale niestety objawy nie minęły!! pojechałem akurat na przegląd i okazało się ze prawe przednie koło ma spore opory toczenia, i wszystko się szybko grzeje. ciekawe czy tłoczek nie staje w miejscu? pan magik na przeglądzie powiedział mi jeszcze że czasami elastyczny przewód przy zacisku może się delikatnie z czasem zwulkanizować i w stronę zacisku,przy dużym cisnieniu puszcza ale z powrotem już nie.
|
|
A nie bylo glebokich wzerow w plywakach ,lub luzow tak ze sie zacisk kantuje .Klocki sa rowno zuzyte tarcza rowna?
Czy po nacisnieciu i puszczeniu hamulca zacisk da sie ruszyc tak jak z drugiej strony?
Przewod jak zaczyna pekac to niestety od srodka i czasem powstaje kieszen pomiedzy warstwami i moga cie dziac cuda.Trzeba wyjac tloczek jak niema wzerow posmarowac rozowym smarem i zlozyc jak dalej kicha to wymienic przewody elastyczne.Moze tez byc problem w modulatorze ABS jezeli plyn nie byl zmieniany i byl zur.