Nieszczęsny Challenger 800 pc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kolejna i podejrzewam nieostatnia prośba o instrukcje obsługi Ch. 800 pc lub pe( w ksiazce gwarancyjnej nie jest wyraźnie napisane) Od miesiąca jestem szczęśliwym ??????? posiadaczem Ave rocznik 2000. Kupiłem ja bez instrukcji do challengera wiedząc co dzieje sie z po naciśnięciu przycisku oznaczonego I i II, co oznacza III właściciel nie wiedział. Toyota ta miała przerysowany bok i w sobotę 26 oddałem ją do lakiernika, będąc jednak przy niej prawie cały czas. Niestety na chwilę musiałem wyjść, zostawiłem kluczyk ten szary, Po odjeździe od lakiernika w ten sam dzień stwierdziłem, że nie działa syrena przy naciskaniu pilota funkcje się uaktywniały niestety syrena nie. Wygląda, że alarm jest sprawny bo przy próbie otwarcia drzwi kluczykiem światła zaczynają mrugać syreny jednak nie słychać. Przy otwieraniu i zamykaniu auta słychać od strony syreny tylko taki szczęk(nie jest to dźwięk zamka centralnego.Pomóżcie bo gonię w piętkę, podejrzewając lakiernika o wstępne przygotowanie sie do kradzieży mojego autka.
Tomek

Hej.
Może po prostu coś odłączył od syreny, albo ją całkowicie ściągał i nie dokręcił - w każdym razie coś nie styka. To by mogło tez tłumaczyć ten dzwięk podczas zamykania drzwi - wstrząs.
Jesli to nie to, to niestety cięzko cokolwiek powiedzieć

Pozdrawiam

Jestem w posiadaniu PDFa z instrukcją do alarmu 800 ST P - pilot szary z 3 przyciskami. Jak chcesz, to mogę podesłać - 316 kB.

ja poproszę

nygus (małpka) op (kropeczka) pl

z góry THX

a moiże lakiernik po prostu wyłączył syrene kluczykiem w samej syrence?