| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jubilerr SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada 2107 Zambrów | 2008-01-31 23:43:12 Mam problem...
Kumpel kupił radio, podłączył u siebie przez kostke iso i działało... podłanczamy u mnie, + do +, - do - bezpośrednio z aku i radio się włącza na 2sek, i gaśnie :/ podłanczamy u niego i jest tak samo, tyle że teraz radio wyłącza się po tym jak wyjmie się/włoży płyte ;/ o co chodzi? usmażyliśmy coś w środku czy może to jakaś blokada?;/ pomocy... |
PRYMI SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada 2104 Warszawa | 2008-02-01 09:33:03 a co to za radio?
Radia przeważnie maja dwa plusy, jeden na stałe do aku. a drugi do stacyjki |
Rafael_Black SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA SAMARA Rzeszów | 2008-02-01 11:18:00 1. Na akumulatorze masz troszke wyższe napięcie.
2. wyglada na to jak by jakiś bezpiecznik padł i rozłączał przy niższym prądzie (w momencie włączenia się silniczka, czy też gdy tacka wysunie się maksymalnie a silnik dalej działa wtedy wzrazta prąd i bezpiecznik rozłącza obieg). Takie są moje małe domysły nic innego do głowy mi nie przychodzi. A co do dwoch + i -. jedna para jest do ciągłego zasilania (podtrzymywania stacji i innych ustawien), a druga do normalnego działania radia. Ale jeżeli przedtem było ok, a teraz są problemy to chyba jednak coś padło... |
Rafael_Black SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA SAMARA Rzeszów | 2008-06-06 10:06:20 Ok, właśnie wczoraj testowałem jedno radyjko i...
Z początku nie mogłem w ogole go odpalić bo te nowsze radia mają jeszcze "ulotną" pamięć, a żeby nie stracić ustawień trzeba podać jeszcze jednego + na kabelek. Jako, że robiłem to na domowym zasilaczu, bez tej 2 kostki ISO ciężko było to podłączyć za pomocą dwóch kabelków. Więc tam gdzie idą dwa bezpieczniki (zasilanie i pamiec) złączyłem pod jeden bezpiecznik. Radio odpalilo ale po probie uruchomienia CD gasło i się włączało. Po przelozeniu pamieci przed bezpiecnzik wszystko ładnie sią włączyło... Więc jak by ktoś miał podobne problemy w przyszłości to niech spróbuje pokombinować w tym kierunku, albo wiekszy bezpiecnzik (np. 1A), albo na krótko (ale przy jakims zwarciu elektryki może nam pójść radysko). Pozdrawiam, Rafał. |
blaze1 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada 21072 Rawa Mazowiecka | 2008-06-16 15:27:27 A jak przewody? Nie za cienkie, moze zabrudzone? Albo aku za slaby Obstawialbym cos z tego, skoro u Ciebie wlacza sie na 2s. a u kolegi chodzi dluzej. Raczej to nic z elektryka samochodu, a jesli tak to juz nie jestem w temacie. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-06-16 15:30:00 Za maly prad |
Rafael_Black SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA SAMARA Rzeszów | 2008-06-16 16:55:25
Panowie spokojnie... Troche nie zrozumieliście tego co napisałem. Wszystko działa ładnie, tylko opisałem moje spostrzeżenia. A bezpiecznik przy niewielkim przeciążeniu prądowym zachowuje się jak "stabilizator" (nieprzepalając się) utrzymując pewną stałą wartość prądu. Brak wystarczającego prądu, wszystko idzie na silniczek i pyk gaśnie. |
![]() Koz3r SYMPATYCZNY GOŚĆ VW Golf MK3 GTI 2.0 ... Białystok | 2008-06-17 10:43:44 Normalny bezpiecznik nic nie stabilizuje , pozatym on jest chyba na 15A poprostu zasilacz ci nie wyrabial tak mysle . |
Rafael_Black SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA SAMARA Rzeszów | 2008-06-17 11:06:45 Taaak, ale jego przepływ prądu jest ściśle określony. I przy pewny przeciążeniu nie ulega on przepaleniu i prąd nie rośnie.
Zasilacz daje max 2A więc spokojnie sobie daje rade, po podłączeniu zestawu bez tego bezpiecznika wszystko działało. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-06-17 18:42:58 wpiac amperomierz i wszystko bedzie jasne.
|
Rafael_Black SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA SAMARA Rzeszów | 2008-06-17 19:53:29 Eh...
Amperomierz mam wbudowany w zasilacz... Pobór normalnie to cos poniżej 1A przy włączonym silniczku przekracza 1A. Bezpiecznik na wejsciu zasilającym to był bodajże 0,5A, a na pamięć 1A (fabrycznie). |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2008-06-18 12:33:17 Radio się po prostu na Ciebie obraziło za częste przeprowadzki . |