| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2004-09-10 00:33:09 młotek i przecinak do tego kawałek jakiegoś pręta
sitko jest przyspawane w dwóch miejscach na końcu czyli bliżej wewnętrznej cześci i na początku zaraz za zaokrągleniem z tego co pamietam spawy są od dołu |
leju1 Fiat 126 El Wrocław | 2004-09-10 09:36:00 Czyżby tylko jedna osoba usuwała sitko z Wupexa??? |
leju1 Fiat 126 El Wrocław | 2004-10-20 11:10:44 Wznawiam post, ponieważ być może ktoś zna jeszcze inne metody usunięcia sitka. Ja właśnie planuję się za to zabrać. Nie wiem czy mój sposób się sprawdzi ale chcę owiercić dookoła sitko i następnie próbować kombinerkami go wyciągnąć Pozdrawiam |
Makaveli Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2004-10-20 13:32:35
Jeśli szukasz "amerykańskiej" intrukcji w stylu krok po kroku wraz ze spisem narzędzi, to się raczej nie doczekasz A po co wy te sitka wywalacie? Głośniej bez nich chodzi? Poza tym co jeszcze to usunięcie daje? |
York F&F Wolny Słuchacz :) Peugeot 307sw Przemyśl | 2004-10-20 14:15:07 Makaveli - właśnie o to chodzi żeby było głośniej i z tego co wiem to też odtykasz troche wydech.
Leju - ja jak u siebie wywalałem sitko to najpierw rozwierciłem spaw przy końcówce, potem wywierciłem drugi otwór w połowie tej blachy co jest naokoło sitka, tam wsadziłem pręt i zgięłem sitko do środka, nastepnie tłumik poszedł w imadło i kombinerkami złapałem sitko i kręciłem raz w prawo i raz w lewo... na początku było ciężko ale potem jeden kawałek odpadł, a nastepnie całe sitko się oderwało. Tylko jest taka różnica że Ty masz Twin a ja mam jedną końcówe. Życze powodzenia. |
speed555 F&F Sympatyk Seicento Sporting, 1 ... Tarnów | 2004-10-20 19:18:25 ja najpiwew wywalilem tą blaszke z przodu (rozwiercilem wiertarka) a pozniej zlapalem kobinerkami i ruszajac na boki wyrtwalem to sitko i teraz tlumik duzo ładniej chodzi |