Dolot powietrza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jako ze nie znalazłem zadnych info na ten temat na forum chcialem sie dowiedziec czy mozna do gaźnikowcow wsadzic stożkowy filtr powietrza czyt. dolot ?? oczywiscie wiaże sie to z małymi "doróbkami" ale ogolnie spelnia swoja funkcje?

Chyba lepiej pociagnąć wężem zimne powietrze z dziury między reflektorem i chłodnicą.

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

Cytat:
2005-09-28 20:44:50, Yanosik pisze:
Chyba lepiej pociagnąć wężem zimne powietrze z dziury między reflektorem i chłodnicą.

yanop bedzie sie podgrzewało od chłodnicy ja calyczas mysle jak sie dostac pod nadkole tam przeciez jest zimne powietrze a jak jest sprawne nadkole to woda nie chlapie ale to pomysle potem

Cytat:
2005-09-28 21:30:52, arsen pisze:
yanop bedzie sie podgrzewało od chłodnicy ja calyczas mysle jak sie dostac pod nadkole tam przeciez jest zimne powietrze a jak jest sprawne nadkole to woda nie chlapie ale to pomysle potem

Dlaczego ma sie podgrzewać od chłodnicy? Moze na postoju, bo nawet przy niewielkiej prędkości bedzie nabijać zimne. A do nadkola trzeba sie poprostu przewiercić.

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

Cytat:
2005-09-28 21:49:27, Yanosik pisze:
Dlaczego ma sie podgrzewać od chłodnicy? Moze na postoju, bo nawet przy niewielkiej prędkości bedzie nabijać zimne.

Cytat:
ale trzeba bedzie wtedy mocno wysunac ów wąż bo jesli nie to i bedzi enaganiac zimne z chłodnicy (ono tez musi sie gdzies podziac)
2005-09-28 21:49:27, Yanosik pisze: A do nadkola trzeba sie poprostu przewiercić.

noo i to własnie najmniej mi odpowiada

czyli sprawa z dolotem nie przejdzie ? praktycznie lepiej bedzie zrobic przedluzke do miejsca gdzie lepiej zasysa zimne powietrze ,a nie bawic sie w modyfikacje starego dolotu?

a wlasnie taka plastikowa odma idaca od filtra powietrza nawet nie wiem gdzie to to po co? to jest nie szczelne i wogule ...zdziadziale

Stozek i tzw. "power rury" przerabial(w sensie przerabial problem) miedzy innymi Bastek. Ostatnio nawet widzialem u niego w aucie rure z gaznika, i na koncu stozek.
Ja za czasow posiadania gaznika oryginalnego, pociagnolem sobie rurke(zwykla polonezwska papier/alu rura powietrza) tam wlasnei gdzie mowi Yanosik - miedzy reflektor a chlodnice. I nie wiem czy to tylko efekt psychologiczny, czy tez rzeczywiscie, ale moim zdaniem lepiej autko ciagnelo.
Pamietajmy ze do tego nalezy inaczej ustawic gaznik.

A oprocz tego poczytajcie/poogladajcie sobie to:

"Chwyt" zimnego w blotnik
"chwyt" zimnego na maske
"Chwyt" zimnego chlodnica/reflektor by Jasiu LKP
"Chwyt" zimnego na maske raz jeszcze

a jest moze jakis wirtualny translator? chetnie bym poczytał ale nie nauczyli mnie w szkolce poslugiwac sie tym jezkiem