Głośniki Carina E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Może nie na tym forum pytanie ale może ktoś wie jakie głosniki pakować w drzwi przednie do Carinki E sedan rocznik 96?
Chodzi mi o średnicę jaka tam wejdzie.

w każdym sklepie caraudio mają tabelkę z wymiarami głośników do poszczególnych aut.

Witam.

Zobacz tutaj

Pozdrawiam

W drzwi przednie wchodza bez problemu glosniki o srednicy 16 cm - i tutaj tabelka Tonsilu a takze innych producentow nie ma scislego pokrycia. Co prawda trzeba w czasie montazu wywiercic otworki w innych miejscach (i ile przypominam sobie tylko dwa z czterech nie pasuja ) ale to rozwiazanie lepsze niz glosnik 13cm.

Właśnie o to mi chodziło: jakie wkładać a nie jakie pasują wg katalogów. Czyli każdą 16 mogę zmieścić Dzięki za odpowiedzi. A może jeszcze polecicie jakiś konkretnego producenta? Bo mam zamiar wymienić, z tych fabrycznych (chyba) nie bardzo jestem zadowolony.
Dzięki i pozdrawiam

Cytat:
Czyli każdą 16 mogę zmieścić

No, tego na 100% to nie bylbym pewny -nie znam budowy wszystkich glosnikow 16cm na swiecie. Moje w kazdym razie weszly bez problemow.

Cytat:
A może jeszcze polecicie jakiś konkretnego producenta?

Zakladam ze chcesz poprawic sobie jakos odbioru nie wydajac astronomicznej kwoty...??
Ja bylem w poodobnej sytuacji i wybralem rozwiazanie dosc ekonomiczne i przy tym wg mnie szalenie optymalne - kupilem zestaw Tonsil SC 2161 - kosztowaly mnie 130 zl/komplet, membrana 16cm z tkaniny szklanej no i efektywnosc 91dB. Na stronie tonsilu znajdziesz dokladniejsze informacje techniczne tego glosnika. Przyznam ze jestem bardzo zadowolony, w tej cenie nie znajdziesz glosnikow wykonanych przez markowego producenta - zapomnij o tych wszystkich wynalazkach z Allegro. Oczywiscie purytysci dzwiekowi powiedza ze Tonsil to "beeee" ale w tym przypadku stosunek jakosc/cena jest bezkonkurencyjny.

Witam wszystkich na forum. Cieszę się, że jako nowy czlon...hmm...klubowicz mogę od razu wykazać się wiedzą

Mam Carine E '94 liftback. Z tego co wiem, to miejsca na głośniki w przednich drzwiach są takie same jak w sedanie '96. Mieszczą się typowe szesnastki. Za głośnikiem znajduje się kawał blachy, który może uniemożliwić montaż głębszych głośników. Rozwiązaniem nieingerencyjnym mogą być płytkie neodymowe, za które trzeba zapłacić więcej niż za analogiczne ze zwykłym magnesem. Można też pozbawić ukochane auto zbędnych dekagramów i urżnąć blachy gumówką.
Najlepsze co możesz zrobić to znależć firmę instalującą audio w samochodzie (nie sam sklep). Będziesz miał szansę sprawdzenia różnych głośników zanim zdecydujesz się na kupno. Poza tym, fachowiec porządnie zainstaluje głośniki, czego zwykły śmiertelnik nie zrobi na pewno. Jest kilka "patentów", które warto znać, bo inaczej nawet najlepsze głośniki zagrają, jak stare jajko z monofonicznego Kasprzaka.

Niczego nie polecam, bo jestem dystrybutorem jednej z niemieckich marek sprzętu car audio na terenie Polski. Choć znam zestaw, który w Carinie E gra po prostu super