| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2005-01-03 13:15:12 w każdym sklepie caraudio mają tabelkę z wymiarami głośników do poszczególnych aut. |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-01-03 18:59:14 |
kiichiro TOYOTA DRIVER toyota carina e Wrocław | 2005-01-12 10:47:49 Witam wszystkich na forum. Cieszę się, że jako nowy czlon...hmm...klubowicz mogę od razu wykazać się wiedzą Mam Carine E '94 liftback. Z tego co wiem, to miejsca na głośniki w przednich drzwiach są takie same jak w sedanie '96. Mieszczą się typowe szesnastki. Za głośnikiem znajduje się kawał blachy, który może uniemożliwić montaż głębszych głośników. Rozwiązaniem nieingerencyjnym mogą być płytkie neodymowe, za które trzeba zapłacić więcej niż za analogiczne ze zwykłym magnesem. Można też pozbawić ukochane auto zbędnych dekagramów i urżnąć blachy gumówką. Najlepsze co możesz zrobić to znależć firmę instalującą audio w samochodzie (nie sam sklep). Będziesz miał szansę sprawdzenia różnych głośników zanim zdecydujesz się na kupno. Poza tym, fachowiec porządnie zainstaluje głośniki, czego zwykły śmiertelnik nie zrobi na pewno. Jest kilka "patentów", które warto znać, bo inaczej nawet najlepsze głośniki zagrają, jak stare jajko z monofonicznego Kasprzaka. Niczego nie polecam, bo jestem dystrybutorem jednej z niemieckich marek sprzętu car audio na terenie Polski. Choć znam zestaw, który w Carinie E gra po prostu super |