KLUCZYK

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Złamał mi sie kluczyk w stacyjce i końcówka (ta z ząbkami) została w środku, przy próbie wyjęcia końcówka posunęła się jeszcze głębiej i teraz nawet nie mogę odpalić
Wie ktoś jak to wyjąć bez dewastacji stacyjki

GG

Uuu to kiepsko.

Czym próbowałeś wyjąć ?

Ciekawe ile kosztuje nowa stacyjka...

Moze zglos sie do speca od awaryjnego otwierania zamkow, chyba bedzie wiedzial lepiej niz my czy da sie to wyjac.

Niestety zdemolowałem stacyjkę
Trzeba będzie kupić nową orientacyjna cena 95-120PLN ale nie ma w Katowicach chyba że na zamówienie (może zrobię zapłon na przycisk ) narazie jeżdżę ale lepiej nie mówic jak zapalam
Po tych manewrach świeci mi kontralka AIRBAG -wyjmowałem poduchę odpalałem bez i pewnie przez to komp ma błąd??
Wie ktoś z Was jak go zlikwidować ?? Restart kompa wystarczy czy muszę jechać na stację??

GG

Ależ Grzegorz się zaprawiłeś. Dlaczego nie skorzystałes z pomocy awaryjnego otwieracza, może by nie pomógł ale zawsze warto spróbowac, no i ta poducha
A teraz jeszcze bedziesz paradował z dwoma kluczykami

Cytat:
A teraz jeszcze bedziesz paradował z dwoma kluczykami

Nie z dwoma kluczykami tylko z połową kluczyka i śrubokrętem
Niestety taki mam chrakterek, często najpierw zrobię, później pomyślę a potem żałuję

GG

Ale skoro masz juz to we krwi, to pewnie z doświadczenia wiesz jak z tego bezbolesnie wyjść

Grzegorz... kontrolka świeci Ci sie pewnie dlatego ze nie rozladowales kondensatora do konca ...

Odepnij akumulator od samochodu na jakies 20 minut potem podlacz poduche i za 20 min podlacz...

Z tego co pamietam tak to sie robilo.. jak ktos wie lepiej to niech mnie poprawi

Co do kluczyka w stacyjce... a co z drzwiami.. ? wszystkie zamki kosztuja 120 ? Az mi sie wierzyc nie chce...

Ale się wyrychliłeś bracie z tym stacyjkiem!!-w Katowicach jest na 199% jeden b.konkretny specjalist od takich przypadłości!!,na 89% dwóch a jak horyzont poszerzysz o Chorzów to pewnie trzech....szkoda,że dopiero teraz przeczytałem Twoja Posta

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2003-02-06 22:36:57 ]

Bogdan możesz mi podać namiary przynajmniej na jednego???
Może jeszcze da się coś zrobić, bo faktycznie nie przemyślałem sprawy wymiany zamków w drzwiach

GG

ALE Z CIEBIE RANNY PTASZEK!!! Sprawdz na ul.Wojewódzkiej u faceta specjalizującego się w dorabianiu kluczy autowych J /jak skręcisz za kinem Rialto w lewo w Wojewódzką to po prawej stronie ulicy w okol.Apteki/. Potem masz mistrza od awaryjnego otwierania aut: GSM 601-555-600 /Rynek 12-w DH Zenit/, tak przy okazji możesz pytnąć faceta od dorabiania kluczy w Skarbku /ale tu nie mam zupełnie pojęcia –to czysty „strzał”/, No i w Chorzowie: Pan Janusz Górecki...firma NQ specjalist od otwarcia bez klucza zamkniętych aut itp historii tel.246-46-98 i GSM 602-339-524. Myślę, że któryś da rady!! Powodzenia!

Albo posmaruj obecna koncowke klucza jakas megasuperhiper kropelka, wetknij do stacyjki i sprobuj przykleic to co w niej pozostalo... Ja to juz wymyslam...

Cytat:
2003-02-07 23:06:28, Ptaszyna pisze:
Albo posmaruj obecna koncowke klucza jakas megasuperhiper kropelka, wetknij do stacyjki i sprobuj przykleic to co w niej pozostalo... Ja to juz wymyslam...

Ptaszyna z ciebie to chyba Mc Gyver Dobrze piszę

Ale pomysł niegłupi, ale pytanie czy kropelka łapie metal z metelem ?

Jaki tam MacGayver, zwykly realizator dzwieku szkolony i nabierajacy doswiadczen w Polsce.

Dzięki wszystkim za odzew
Wiem już jak (nie niszcząc niczego) wyjąć stacyjkę, wyciągnąć z niej złamany klucz, wyciągnąć blokadę i wkładkę doszedłem do tego na przykładzie własnej, niestety zostało okupione to zniszczeniem w.w
Ale w życiu nie ma nic za darmo
Co do kropelki to też nad tym myślałem ale nic by to nie dało za mała powierzchnia styku i za bardzo porowata, wymyśliłem nawet (i sprawdziłem) że można by zrobić krótkie spięcie jakimś drucikiem który przyspawał by się do kluczyka ale też nic z tego nie wyszło cry:
W każdym razie szukam taniej kompletnej stacyjki + najlepiej komplet wkładek do drzwi i kufra

GG

A czy pamiętasz o zamku w schowku? Wątpię żebyś miał wersję zbez zamykanego schowka. Mnie to wszystko wymieniali jeszcze na gwarancji kiedy zaciął się zamek od bagażnika. W serwisie tak się facet doparł, że sam złamał kluczyk. Musieli mi wymienić wszystko, ale ceny nie znam. Było to kilka lat temu a wtedy jedynie gość który to spowodował stwierdził - " ...rwa dobrze że jest jeszcze gwarancja" a w serwisie mieli na szczęście cały komplet zamków i stacyjkę.

Teraz już pamiętam, choć szczerze powiem że nie wziąłem tego pod uwagę ale dzisiaj jak kupowałem nową stacyjkę to z pudełka wysypały się wszystkie potrzebne elementy
Zabuliłem 185 PLN za wkład do stacyjki , kluczyki i wszystkie zamki.
Dla wszystkich z południa podaję adres (może niektórzy już znaja):

Sklep Motoryzacyjny POL-MOTO-ZBYT s.c.
Siemianowice Śl. ul. Powstańców 11 tel. 22-82-506

Sklepik niewielki ale może mieć to czego potrzebujecie

GG

Jak ładnie!..wyślij jeszcze ten adresik na priva do Lasombry...wszystkie adresa trafią podobno na "zakładkę" więc napewno się przyda naiarek! Pozdr!

Jak tak rozmawiamy o kluczykach - czy ktoś wie gdzie na śląsku zakodować oryginalny kluczyk daewoo (przy kupnie dostałem "czysty" bo brakowało - oryginalny daewoo part number bla bla bla w woreczku - auto było "pokazówką" w salonie fabrycznym w warszawie i zgubili jeden), wypiłowanie to pryscz ale jak sie okazało, żaden punkt dorabiania nie potrafi tego zakodować (na kompie niby zakodowany a auto nie zapali )