Problemik z wlewem w Yarisce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam małe pytanko, czy ktos się spotkał z takim zjawiskiem. Mianowicie od września 2003 roku jestem posiadaczką yariski 1.3 Terra Plus i po zimie zauważyłam, iż w momencie gdy odkręcę korek wlewu paliwa pomiędzy, metalowa obręczą wlewu a gwintem wlewu jest taka jakby uszczelka, tak mi sie wydaje i czy to możliwe by tam zrobiła się dziurka na wylot??
Może to dziwne pytanie, ale wybaczcie jestem kobitką i wydaje mi się że tego wcześniej nie było.
Znaczy dziurka nie jest duża ale czy powinna być

czesc, nie moge sobie tego zobrazowac.znaczy nie wiem gdzie ta dziurka powtała dokladniej napisz to dzis zobacze jak ja mam.
pozdry
Y

Ja mam podobny staż użytkowania Yariski
A czy to aby przypadkiem nie błotko? U mnie po zimie to całkiem dużo mi się pod klapką uzbierało Na początku też myślałem, że tam coś sie dzieje...

Blotko? Dziurki? - z czego sa robipone te klapki we Wlewach paliwoa w Yariskach? - Sam mam YARISKE tylko z listopada 2001 roku - i nic tqakiego nie uswiadczylem - jesli tam gdzies napawde jest "dziurka", no oprocz "dziurki wlasciwej" zwanej wlewem - to najlepiej jechac z tym do serwisu, zeby naprawili - ale i tak "dziurka wlasciwa" ma sluzyc do tego aby nie pomylic dystrybutowrow z Dieslem czy tez U95 z nonPB 95 czy tez 98 - anyway - nie zagraza to niebezpieczenstwu - ale zeby kamien spadl z serca to lepiej udac sie do serwisu po wymiane

Dziurka ???
Musze rano sprawdzić czy ja też mam

Najlepsz z tego wszystkie, że byłam w serwisie i mi powiedzieli, że taka dziurka ma być gdyż słuzy do odpływu wody w trakcie mycia (chyba deszczu też). a określono to jako dziurka w kołnierzu wlewu paliwa

Ale koleżanka spawdzała w swojej yarisce i nie ma takiej dzirki, więc juz naprawde nic nie wiem

W starlet, czyli poprzedniczce Yarisa , jest dziurka dodatkowa do odplywu wody spod korka.
Czyli chyba powinna tam byc. Czasem jest zapchana i gromadzi sie bloto w tym miejscu. Warto przeczyscic.

Sprawdzałem u siebie mam dwie dziurki i obie są w gumowum kołnierzu łączącym przewód prowadzący do baku z błotnikiem. Jeżeli chodzi o nie to wygłąda mi na to, że są potrzebne i nie są tam przypadkiem .

moze tak druga dziurka to jest kwestia jakies odpowietrzania czy cos takiego...
u mnie tak czy siak podjeciu korka slychac pssssssst...