Test malucha auto-moto 18/2004

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam nadzieje że nie obrazi się ktoś z listy fana, wkleje jczyjeś linki gdzie zostały zamieszczone skany z gazetki auto-moto którzy to na 100-tny numer zamieścili test malucha.Mi się troche łezka zakręciła, myśle że ciekawie opisany artykuł

strona pierwsza
strona druga
strona trzecia
strona czwarta

Rzeczywiscie dosc sympatycznie potraktowali poczciwca
Ja za pare dni przesiadam sie z duzej komfortowej fury
wlasnie na maluszka
Nie ma to jak spalanie 5.o litra w miescie i zapalanie "z bata"

-----------------
http://plepleple.pl

napisane ciekawym jezykiem!!!hmmmmmmm

ech ten artykulik poprawil mi humor. fajnie napisane, 80-120 zapomnij albo ta tabelka z opcjami, wszystko niedostepnm

105km/h ?????? to on chyba jakis zdezelowany egzemplarz dostal do jazdy testowej przeciez te fury jezdza do 127km/h wiem z autopsji a podobno nawet da sie szybciej , kwestia tylko ilosci miejsca na rozpedzenie

mi sie podobala instrukcja obslugi wsiadania na fotel

POZDRAWIAM

105 km na godzine to predkosc podawana przez fabryke.z reszta jechalismy kolegi elegantem i rozpedzenie go do 110 km bylo praktycznie niewykonalne

Cytat:
2004-09-30 15:51:58, Poochaty pisze:
105 km na godzine to predkosc podawana przez fabryke.z reszta jechalismy kolegi elegantem i rozpedzenie go do 110 km bylo praktycznie niewykonalne

Mój Fl'ek z zajeżżonym silnikiem na prostej ponad 100 śmiga - mierzone innymi autkami - a rekord mój 120 z górki
A co do artykułu - fajny i chyba zrobie sobie hamulce

Cytat:
Przechodzimy do bagażnikai stwierdzamy, że ... jest. Wprawdzie z przodu i o pojemności całych 100 litrów, ale jest! Jak w typowo sportowym aucie

Powinno być "Jak w każdym sportowym aucie"

Cytat:
80-120 KM/H na V b. (s): Zapomnij

bułahahahabłahałabłahaha , świetne..

[ wiadomość edytowana przez: wuszy dnia 2004-09-30 16:17:28 ]

ułozenie silnika: poprzecznie??

cos panowie chyba sie nie znaja na rzeczy
zawsze myslalem ze w maluchu mam wzdłużne R2

hehe cos padakowaty ten elegant jak tylko 105 pociska. chyba ze bali sie sprawdzac i przepisali z katalogu i to przejscie z 60 do 100 na IV w minute specjalnie sprawdzilem u mnie jest ok 15sek.

No kurcze moją Pompkę testują Fajnie napisane z poczuciem humoru i lekką nutką sentymentu. Kaszlak rules!

No i wogoole przesadzaja z tą ciasnotą. Wiadomo, że na seryjnych krzesełkach jest do dupy pozycja. Ale w ilu maluszkach są jeszcze seryjne foteliki?? Nawet jak nie ma kubla, to jest pewnie lotniczy, a te też są całkiem wygodne(w zależności od rodzaju mniej lub bardziej). A co do tylnej kanapy. Piszą, żę nie idzie jechać, a u mnie jechało nie raz 3 pasażerów i daliśmy rade. Nawet 80kmh bez problemów full seria of corz

świetny opis i test !! tak sie usmiałem ze głowa boli
to auto poprostu rzadzi na poslich drogach i kazdy kto nie jezdzil maluchem nie zrozumie o co chodzi...
w mojej rodzinie przewinelo sie juz z 5 maluchow i chyba zostana do konca!

Cytat:
2004-09-30 15:25:11, Kwadrat125 pisze:
105km/h ?????? to on chyba jakis zdezelowany egzemplarz dostal do jazdy testowej przeciez te fury jezdza do 127km/h

el'em jechalem 123km/h.. ale pomiar v-max nie polega na osiagnieciu maxymalnej predkości na nieograniczonym odcinku drogi, z tąd 105 km/h.. dlatego kazde auto ma w papierach mniej niz w rzeczywistości..

coraz to mnie bardziej zadziwiaja te wasze auta...127 , 123 ... to ja z moim silnikiem podlubanym i 135 to w ogole nie mam co wyskakiwac...wytlumaczcie mi jedno...maluch ma maxymalna moc przy 4500 obrotach.5100 obrotow to max do ilu sie seria wkreca na 3 biegu..,.jak to robicie ze rozpedzacie na 4 biegu malucha ponad predkosc mocy maksymalnej??powiedzcie bo ja tez tak chce...tym bardziej ze 120 km/h to ponad 5500 obrotow...z tego wynika ze na 4 biegu kreci sie dalej niz na 3...a opory powietrza??....

Mi się zdaje że jak się skoryguje wynik o nasze przekłamania , przekłamania licznika , przekłamania z tytułu górek i huraganów wiejących w kierunku naszej jazdy to jakoś tak 105 wychodzi rzeczywiście

no pewnie tak... a te 105 to tez..bo normalnie ciagnie 90 a dalej to juz nasza sila woli

hmm mi sie na III wkreca do setki wiec kolo 6,5tys a z dobrym wiatrem domyka szafe czyli ma niecale 6tys na IV... co w tym dziwnego? gdyby nie opory powietrza dociagnalby do 6,5tys tak jak na III i mialby kolo 150 ale proste ze nie ma juz sily...