Śmietana, bagażnik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Problem jest spory. Wylało mi sie w bagażniku 1 litr śmietany takiej tłustej od chłopa.
Natychmiast zdjołem całą wykładzinę bagażnika. Leży toto na balkonie jest po kilku myciach, a wali dalej jak murzyńska chata.
Potrzebuję rady lub namiarów na nową wykładzinkę do Yarisa.
Czekam z niepokojem

szkoda , musiała być dobra śmietana, bo od chłopa
Nam taka paniusia przywoziła tłuściutką śmietanę, więc to była "od baby". Ale już nie ma, bo paniusia zmarła ... na gruźlicę .
Współczuję z powodu Yarka. W serwisie powinni mieć wykładzinkę chyba.

[ wiadomość edytowana przez: tojotka dnia 2004-07-18 21:50:32 ]

tylko pranie i płukanie dobrym odkurzaczem piorącym.

Witam
jak sie zmiesci,to moze w pralce to to wyprac?
u mnie sie kiedys wylało mleko pod nogami pasazera.
nie dało sie do pralki włozyc całej wykładziny,to na działce w jakiejs duzej wannie to moczyłem ze 3 dni,zmieniając wodę,dolewając płynu,wczesniej oczywiscie prałem róznymi chemikaliami,szorowałem szczota i musze powiedziec,ze przeszło.
pozdrawiam

Najpierw daj temu porządnie wyschnąć na powietrzu a potem parządnie wytrzep.
Dalej trzyetapowo:
1) Odkurzacz piorący
2) środki do czyszczenia tapicerki np. Sonax - bardzo dobry
3) powtórka odkurzaczem piorącym.

I zejdzie. Mi się kiedyś w bagażniku ciasto na racuchy wylało chyba ze 2 litry. To dopiero jest syf i smród
Szorowałem, odkurzałem, myłem i nic. Dopiero taka kombinacja jak Ci podałem na górze pomogła w 100%.

.... a ostatni krok, to kupienie dodatkowej ,dedykowanej wykładziny do bagaznika

A może zajedź z wykładziną do pralni chemicznej?? No bo jeśli niczym to zejść nie chce to może tam warto spróbować. Myślę, że wyszłoby taniej niż kupując nową.

Dzięki za pomoc. Zaczynam walkę metodą Micaja. O efektach dam znać.