MotoNews.pl
2 Corolla 1.6 GTi 16V 88 r. - spadek mocy ??? (56998/0) - PT

Corolla 1.6 GTi 16V 88 r. - spadek mocy ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od jakiegos czasu zauwazylem ogromny spadek mocy.
Czasami jednak wydaje mie sie, ze sa momenty, w ktorych silnik pracuje tak jak dawniej, ale po jakims czasie znow zaczyna sie "mulic". Jaka moze byc tego przyczyna?

ps. poszukuje wszelkich technicznych informacji na temat tego modelu.

Pierwsze pytanie,czy masz LPG instalacje?
Drugie czy niezapala się na tablicy rozdzielczej lampka sygnalizująca błąd jakiś serwisowy ( check engine na pomarańczowo)?
Ja się nieznam,ale próbuje pomóc.Powodów może być naprwade dużo.Trudno coś tak jednoznacznie powiedzieć

Mi na myśl od razu przychodzi filtr paliwa i samo paliwo Potem przewody wysokiego napięcia, świece, filtr powietrza ...
I tak jak pisze Faworyt. Napisz cokolwiek więcej.

Pozdrawiam

Cytat:
2004-07-23 17:24:01, akobus pisze:
Od jakiegos czasu zauwazylem ogromny spadek mocy.
Czasami jednak wydaje mie sie, ze sa momenty, w ktorych silnik pracuje tak jak dawniej, ale po jakims czasie znow zaczyna sie "mulic". Jaka moze byc tego przyczyna?

Przez rok jeździłem taką, ale trochę nowszą (89'). Niestety dostałem ją już bez sondy lambda, więc cały czas pracowała w trybie awaryjnym, więc nie wiem jak powinna jeździć w pełni sprawna (ale mimo to miała kopa. )
Jak wymieniałem filtr powietrza (bardzo zapchany) to różnica była odczuwalna, ale nie wielka. Nie znam się natyle by móc coś więcej gdybać...
U mnie opory też wprowadzały łożyska w kiepskim stanie, ale to raczej w Twoim wypadku nie ma miejsca.... (już tym się nie zajmowałem, bo wymieniłem na Yariskę ).