Corolla 1.6 GTi 16V 88 r. - spadek mocy ???

« Poprzedni | Nastpny »
Od jakiegos czasu zauwazylem ogromny spadek mocy.
Czasami jednak wydaje mie sie, ze sa momenty, w ktorych silnik pracuje tak jak dawniej, ale po jakims czasie znow zaczyna sie "mulic". Jaka moze byc tego przyczyna?

ps. poszukuje wszelkich technicznych informacji na temat tego modelu.

Pierwsze pytanie,czy masz LPG instalacje?
Drugie czy niezapala si na tablicy rozdzielczej lampka sygnalizujca bd jaki serwisowy ( check engine na pomaraczowo)?
Ja si nieznam,ale prbuje pomc.Powodw moe by naprwade duo.Trudno co tak jednoznacznie powiedzie

Mi na myl od razu przychodzi filtr paliwa i samo paliwo Potem przewody wysokiego napicia, wiece, filtr powietrza ...
I tak jak pisze Faworyt. Napisz cokolwiek wicej.

Pozdrawiam

Cytat:
2004-07-23 17:24:01, akobus pisze:
Od jakiegos czasu zauwazylem ogromny spadek mocy.
Czasami jednak wydaje mie sie, ze sa momenty, w ktorych silnik pracuje tak jak dawniej, ale po jakims czasie znow zaczyna sie "mulic". Jaka moze byc tego przyczyna?

Przez rok jedziem tak, ale troch nowsz (89'). Niestety dostaem j ju bez sondy lambda, wic cay czas pracowaa w trybie awaryjnym, wic nie wiem jak powinna jedzi w peni sprawna (ale mimo to miaa kopa. )
Jak wymieniaem filtr powietrza (bardzo zapchany) to rnica bya odczuwalna, ale nie wielka. Nie znam si natyle by mc co wicej gdyba...
U mnie opory te wprowadzay oyska w kiepskim stanie, ale to raczej w Twoim wypadku nie ma miejsca.... (ju tym si nie zajmowaem, bo wymieniem na Yarisk ).

« Poprzedni | Nastpny »