MotoNews.pl

W sprawie ciśnienia w oponach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich użytkowników i miłośników TOYOT! Mam dwa pytanka i mam nadzieję na udzielenie odpowiedzi od speców.Jakie ma bć prawidłowe ciśnienie w oponach na wakacyjny wyjazd(zapakowany na max) mam Toyotkę "97 model wcześniejszy,4a-fe silniczek 1.6i(pewnie go dobrze znacie) i co do niego mam pytanie:czy normalnym jest że jadąc spokojnie po wrzuceniu na luz obroty spadają mi na 1000-1400! a jak zatrzymam samochód to obroty po chwilce spadają na "normalne" 800-900.Czy to jest prawidłowe zachowanie czy trzeba by zajrzeć do silnika?Prosiłbym o szybką odpowiedz

Ciśnienie. A nie ma na drzwiach kierowcy takiej nalepki z zalecanym ciśnieniem? Jak nie to trudno, musisz czekać. Ja nie potrafie pomóc.
Odpowiedź dot. silnika też uzyskasz.

Pozdrawiam

Cytat:
2004-07-14 20:43:26, s_krzys pisze:
[...]
mam Toyotkę "97 model wcześniejszy,4a-fe silniczek 1.6i(pewnie go dobrze znacie) i co do niego mam pytanie
[...]

Cześć.
Ja też mam Toyotkę, ale "93. Model jeszcze wcześniejszy pewnie od Twojego...
Sorry, nie mogłem się powstrzymać. Jaki konkretnie masz ten "model wcześniejszy" ?
Pozdro..
Ps. Bez urazy, nie dajesz szans ewentualnym znawcom tematu.

Cytat:
2004-07-15 00:09:58, Perzan pisze:
Cytat:
2004-07-14 20:43:26, s_krzys pisze:
[...]
mam Toyotkę "97 model wcześniejszy,4a-fe silniczek 1.6i(pewnie go dobrze znacie) i co do niego mam pytanie
[...]

Cześć.
Ja też mam Toyotkę, ale "93. Model jeszcze wcześniejszy pewnie od Twojego...
Sorry, nie mogłem się powstrzymać. Jaki konkretnie masz ten "model wcześniejszy" ?
Pozdro..
Ps. Bez urazy, nie dajesz szans ewentualnym znawcom tematu.

Podejrzewam, że s_krzys ma corollkę E-10 :: Zajrzyj do schowka, tam powinna być naklekja z zalecanymi zależnie od obciążenia wartościami ciśnienia. Jeśli nie, to wieczorem sprawdzę w instrukcji

[ wiadomość edytowana przez: Golden_Flyer dnia 2004-07-15 13:09:29 ]

chodziło mi o to że mam model 92-97 nie pamiętam symbolu.a silniczek 1.6i.napisałem! żaden 1.3!!!

Cytat:
2004-07-16 11:50:16, s_krzys pisze:
chodziło mi o to że mam model 92-97 nie pamiętam symbolu.a silniczek 1.6i.napisałem! żaden 1.3!!!

nazywa sie ten model jakos?

Cytat:
2004-07-16 11:50:16, s_krzys pisze:

Krzys-rozbawiles mnie
Fajnie ze masz MODEL, ale toyota nie produkowala takiego auta.
Cisnienie w oponach jest zalezna bardziej od masy pojazdu niz od pojemnosci silnika, wiec powiedz jaki to MODEL
pzdr
darek

dot.obrotów silnika
podwyższone obroty chronią katalizator przed nadmiernym wychłodzeniem gdy wrzucimy na luz (silnik nie pompuje wtedy tyle powietrza).

Cytat:
2004-07-23 23:51:30, deesz pisze:
dot.obrotów silnika
podwyższone obroty chronią katalizator przed nadmiernym wychłodzeniem gdy wrzucimy na luz (silnik nie pompuje wtedy tyle powietrza).

serdeczne dzięki.Dopiero teraz bo niedawno wróciłem z wczasów.Dzięki!