MotoNews.pl
5 Kilka pytan na temat instalki w 125p (57663/0) - PT

Kilka pytan na temat instalki w 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
od kilku dni moj fiacik jest wyposazony w instalacje firmy elpigaz. w zwiazku z tym mam kilka pytan:

1. dlaczego gasnie mi samochod jak jade na gazie i wrzuce na luz i przejade tak dluzszy dystans?
2. w instrukcji pisze ze jezeli temp otoczenia jest zblizona do 20 stopni to mozna odpalac na gazie. dzisiaj probowalem (bylo 15 stopni) i za cholere nie chcial odpalic.czy te 5 stopni to taka wielka roznica?
3. po rozgrzaniu silnika na benzynie jak przelaczam na gaz to przez jakas minute jak puszczam pedal gazu np. stojac na czerwonym swietle obroty spadaja bardzo nisko ok 500 (potem naciskam gaz zeby nie zgasl). dlaczego tak sie dzieje? zaznaczam ze wczesniej przelacznik ustawiam tak azeby wypalic resztki benzyny z gaznika

z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: da_firstimer dnia 2004-07-29 20:59:59 ]

1. Otwórz maskę i popatrz na rurę doprowadzającą powietrze do filtra powietrza. Jest skierowana do przodu auta? Załóż na końcówkę kawałek rury powietrznej od poldka i jej koniec umieść tak, żeby wlot był skierowany to tyłu auta.

2. Ja mam LOVATO i w mojej instrukcji też stoi, że można palić na gazie przy +20stC. Ja odpalam na gazie nawet przy -20stC i wtedy odpala przktycznie od dotknięcia(Tobie tego nie polecam - możesz zbniszczyć swój reduktor!). Kwestia regulacji.

3. Wkręć śrubę przepustnicy od 1/4 do 1 obrotu. Powinno pomóc.