Woda w aucie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pordzcie co mam zrobic w Poldku 1.6 Caro 94"

Sprawdź uszczelkę na rancie drzwi, u mnie była przerwa ok 3cm (wyrwana) i lała się woda przy większych ulewach - innym "kanałem" woda w to miejsce nie może trafić, chyba że masz dziurę w podłodze

watpie zeby z dziury w podlodze skoro ma na dywaniku ( rozumiem ze gumowym)
uszczelka jak kolega napisal albo moze nie domyka ci sie okno do konca tez widzialem taki przypadek
A czy na gorze nie widac nic mokrego ??
podsufitka na przyklad zupelnie sucha??

A u mnie, jak popada to robią się cztery bajorka, takie na 3-4cm głębokości, a uszczelki przy drzwiach są w porządku, chyba że to uszczelka pod klapą. Czy to możliwe żeby lało się nawiewem powietrza????

Miałem podobny problem w Garbusie, tyle że woda była w większej ilości miejsc. Po wizycie u kilku spawaczy, ostatni oświecił mnie, że woda dostaje się po szybie do wnetrza drzwi i po tapicerce wycieka do środka. Poradził abym zdjął boczek, nakleił folię na całą powierzchnię drzwi (np. na silikon) i na to z powrotem boczek. Efekt: nie było wody nawet jak lałem wężem ogrodowym pod niezłym ciśnieniem....

Pzdr
Myshon

Popieram GDA co do uszczelki , a co do dziury to musiałaby chyba być w dachu

Wydaje mi sie ze braku uszczelki nie sposob nie zauwarzyc a i dzwi powinny wtedy byc mokre od wewnatrz.

Moze sprawdz czy masz seryjnie zalorzone folie w dzwiach a najpierw zobacz czy masz drozne odplywy w dzwiach.

mam drożne rynny itd a co do uszczelek na szybie ,to sprawdze(dzis)

Ja obstawiam uszczelkę przednie4j szyby. Możliwe że rama już spróchniała w dolnej częsci

Uszczelka nie musi mieć przerwy żeby woda sie lała, wystarczy że jest sparciała lub naderwana(miałem taki przypadek i też miałem wode w aucie) wymieniłem i było si.

Dobrze mówi. Mój kumpel miał tak w malczaku. Pojechaliśmy po uszczelkę na giełdę. Jasiu pyta handlarza ile za uszczelke. Koleś odpowiada - "Z szyba 20" I tak Jasiu ma szybę 2000r.

CZe, wczoraj miałem przypadek - wsiadam do samochodu po deszczu, ruszam, a tu chlup chlup i woda pod pedałami zleciała. Ale cóż, pojechałem. Potem jeszcze na myjni byłem i po myjni to samo - ruszyłem i chlup chlup, przyuwazylem ze to po nagrzewnicy cieknie. Popatrzylem na wloty powietrza, poruszalem tymi trzema rurami co od nich odchodza - to chyba one sa odpowiedzialne za wypuszczenie wody - i woda wyleciala, a przewody takie przytkane sie mi wydały.
Mam w zwiazku z tym pytanie: Czy to te przewody, i jakie to ma konsekwencje dla nagrzewnicy.

Nie wiem jaki masz wlot powietrza, czy na podszybiu, czy na masce. Nie wiem jak jest przy wlocie w masce ale na podszybiu przy wlocie w dolnej częsci plastikowej osłony( ta pod maską ) są 2 otwory z wężykami zeby odpływała z wlotów woda i nie dostawała sie do kabiny. Otwórz maskę i zobacz na dolną część podszybia jest taka duża plastikowa obudowa i na samym jej dole są 2 wężyki. One są zatkane i woda dostaje Ci sie do kabiny zamiast ściekać tymi odpływami.

Mi kiedyś przytkało się liściami,kałuża zrobiła się niezła pod dywanikami

Wlot jest na podszybiu - wiec to chyba faktycznie zlewy sie zatkaly, mam tylko pytanie o to czy robic cos z nagrzewnica, czy bedzie w porzadku???

A co miałbyś robić ?? odkręc plastikową obudowę ( tą pod maską) wyczysć w srodku, udrożnij odpływy i przykręć z powrotem. I tyle. 15 min. roboty. Powodzenia.

A co chcesz z nią robić?
Jak nie leci z nagrzewnicy a tylko przytkało się przy podszybiu to nagrzewnice zostaw w spokoju

Ok, juz wiem wszystko, dzieki.

Ostatnio zauwazylem na podlodze swojego poloneza wode na podlodze pod dywanem.

Nie czekajac az zacznie smierdziec wywalilem to wyciszenie spod dywanu - bylo cale przesiakniete i zaczalem szukac wady.

Niestety niczego nie udalo mi sie doszukac nawet po wyjeciu fotela, a cala podloga jest jak dzwon - zabezpieczona, fajna i wogole cholera wie co jej dolega.

Dodam ze mokro robi sie zawsze kiedy przejade po mokrej nawierzchni i jest jej bardzo duzo. - Trzeba wyrzynac szmate.
I TYLKO OD STRONY KIEROWCY

Czy ktos to mial??? co mam zrobic?

pewnie masz zle zalozona gume oslaniajaca przekladnie kierownicza i wlewa ci sie tamtym otworem. zobacz jak wyglada guma przy kolumnie kierownicy w okolicach pedalow.