Listwa w drzwiach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cześć. wsiadając dzisiaj do mojego poldolota poczułem zapach czegoś mokrego i po chwili zlokalizowałem przyczynę otóż jest to tapicerka prawych drzwi przednich podmoknięta około 10 cm od dołu. I tu własnie mam pytanie : w jaki sposób ściągnąć tą czarną listwę pod szybą co przykrywa tapicerkę od góry ? Pamiętam że jak chciałem ją kiedyś ściągnąć bo się coś obluzowało to okazało się że jest ona przynitowana do blachy drzwi.Jedyne wyjście to ją urwać.Tylko teraz pytanie czy nowe sklepowe też są nitowane czy może na jakieś zatrzaski. A może jest jakiś sposób żeby tego nie połamać ? I dlaczego tak podmokła ta tapicerka ? Czyżby odpływ był zatkany i wożę w drzwiach parę litrów wody ? Jak któryś z klubowiczów miał podobne dośw. to proszę o poradę.

Listwa jest na nity - musisz zdjąć tapicerkę drzwiową i roznitować wiartarką nity, przy powtórnym zakładaniu proponuje również przynitować parapet

skąd woda? - zapewne masz zapchane odpływy w drzwiach i woda zostaje zamiast swobodnie wydostawać sie na zewnątrz