Stratopolonez niestety potrzebna pomoc sponsora

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jeżeli chodzi o nowinki z warsztatu to nie sa one najlepsze.
Trzy tłoki są niestety do wymiany. Konieczne jest owalizowanie tłoków. Nie trzymają ani wymiaru(różnice dochodzą do 0,2mm od nominalnego) ani kształtu (odwrócony stożek na górze średnica większa niż na dole).
W warsztacie w ktorym zrobia tulejowanie i naprawe głowic nie dadzą nam gwarancji na uruchomienie silnika. Bedziemy uruchamiac na wlasna odpowiedzialnosc i nie wiadomo jak długo może pochodzić ten silnik.
Muzeum nie ma kwoty potrzebnej na zakup nowych tłoków i pozostałych czesci (koszt to około 15000-20000 złotych.)
Jutro będę rozmawiał z dyrektorem i sie okaze co i jak bedziemy robic.
Jest taka możliwość ze naprawia to co mamy i tylko bedziemy odpalać silnik na krótki czas, a jak znajdzie sie sponsor to bedziemy wkadać nowe czesci. Innej rady niestety nie ma.
Napewno bez sponsora to nie damy rady. Od dziś zaczynamy konkretnie szukac sponsora albo nawet kilku, aby ten samochod mogl sie pokazac w kilku miejscach ( tor Kielce, Torun, Modlin Karowa i kilka rajdów samochodów zabytkowych - to mi sie marzy i jest teoretycznie osiagalne).
pozdrawiam.
wiecej na ten temat powiem moze juz podczas audycji. Moze uda mi sie dowiedziec jak to bedzie wygladalo.

Napisalem podobny tekst na FSO PTK i oto jedna z propozycji:
Cytat:
--------------------------------------------------------------------------------

może zrobimi składkę?? tak jakby się znalazło te 150 - 200 osób dało po te 100 zł to by były pieniądze - i jaj moge na stratka tyle dać - jeśli by sie zrobiła taka łądna lista sponsorów i by FSO PTK był na niej ładną czcionką wyróżniony - i sądze że dało by sie załątwić pieniądze - bo i z ak i CT i mkp by byli ludzie chętni dac na straka troche hajsu.

--------------------------------------------------------------------------------

i tak jade do dyrektora na rozmowe to sie spytam czy przeprowadzenie takiej skadki jest wogole mozliwe dla muzeum.
wieczorem napisze co i jak.
pozdrawiam
a co Wy sądzicie o pomysle ze skladka??

Dla mnie to

A. Cos w stylu happeningu gdzie kazdy moglby sobie zrobic fotki w startopoldku i placilby za to powiedzmy 10zl

B. Pogadal bym z firmami ktorych naklejki sa na nim, wiem ze niektorych juz nie ma ale np taki Xerox

C. Zrzutka tez mi sie podoba ale wiadomo w kraju jest ciezko i nie kazdy da 100zl moze ciut mniej np 30 -50 zl

pozdr