| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cezik Opel omega 2.0 Kombi Opole | 2004-08-11 12:49:42 1.(omega B )Proszę o podpowiedż jak sie dobrać do żarówek oświetlenia sterowania klimatronica? czy należy przyciski podważyć (okrągłe ramki z wyświetlaczem+przyciski)? (widziałem takie ślady na panelu po śrubokręcie!) czy raczej można sie do nich dobrać tylko po zdemontowaniu całego panela sterowania( całej tablicy w kolorze imitacji drewna)?
2. Jak zdemontować boczek przednich drzwi (w celu przesmarowania prowadnic el. szyb) ? |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-08-11 14:36:20 co do climatronica to sam miałem niezły dylemat. we werocławiu w serwisie krzykneli 150 zeta!!!! powaliło ich!!!!ale pojechałem do porządnego elektryka który wiedział jak sie do tergo zabrać i bez problemu ..koszt to 40 zeta z zaróweczkami. pamiętaj nawet jak która jeszcze świeci to i tak ją wymień. co do drzwi to bajka.1cyndzyk od drzwi w górze 2 podważasz czerwony plastik i go zsówasz do góry3 odjręcasz wszystkie wkręty4 te na dole drzwi też5 pamiętaj o zaślepkach6 wypinasz boczek ze spinek i po zawodach. uważaj na część boczka taką jak klamka otwierania dzwi bo pod nią jest kostka sterowania lusterek. którą czasem przez przypadek można odłączyć,.[do dzieła. pozdr |
p123 Warszawa | 2004-08-11 16:39:41 Czołem,
Tak jak na pisał Ewos + wyjąć radio, wsadzić łapę w miejsce radia i nad nim jest dzwignia za którą trzeba ciągnąć - powinien wyjść cały panel i od tyłu są oprawki. Jedna jest dość głęboko ta która oświetla wyświetlacz prędkości dmuchawy - dałem sobie z nią spokój ale mnie drażni jej brak. Piotr |
Ewos Opel Omega C 2.2 16V ... Rybnik-Warszawa | 2004-08-11 18:23:16 p123 ty no widzisz nie pamietam juz ze mam radio, za cieplo w tym kraju |