MotoNews.pl
5 Obrotomierz z motoru(126p) (35088/0) - PT

Obrotomierz z motoru(126p)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytnie,czysto teoretyczne
czy obrotomierz z motoru(4-suw,2 cylindry)podejdzie do 126,tak zeby nie było przekłamań???
nie chodzi mi o taki w którym czerwone pole sie zaczyna na 12 tyshahaha!!! ale taki normalny np:do 7-8 tys

wiekszosc obrotkow z motocykli jest na linke...
a ten najnowsze elektroniczne...sa poprostu za drogie...ale pasuja napewno...i napewno nie przelkamuja...

Cytat:
2004-01-03 19:29:10, Madcar pisze:
wiekszosc obrotkow z motocykli jest na linke...
a ten najnowsze elektroniczne...sa poprostu za drogie...ale pasuja napewno...i napewno nie przelkamuja...

Witam,
pozwoliłem sobie odświeżyć temat.
Gdzie się podłącza tą linke w motocyklach?
I gdzie możnaby ją podpiąć w bobku?
Pozdro

Spotkałem sie z czyms takim ze był po prostu otwór przy silniku i tam podczepiało sie linke......
Kolega kiedyś cos mówił o jakims przejsciu które umozliwia z predkosciomierza podłaczyc obrotka ...... Ale jakas chora cena i to było 10 lat temu ...... Jego ojciec takie cos miałw bobku......
Nieopłacalne juz lepiej tego sprzedac a kupic zwykły.....

Moim zdaniem robienie jakiejś przystawki która by zmieniała prędkość obrotową kół na obroty silnika to było by masakrycznie trudno wykonać bo trzeba by mieć aktualną prędkości i czujnik włączonego biegu i na tej podstawie obliczać. Bez elektroniki to dupa blada. Ale mogę się mylić jak zwykle.

a nie lepiej kupic taki do malca ?? kosztuje 60zl noweczka z bial tarcza

Cytat:
2004-08-21 14:18:37, maskekk pisze:

A po co sobie życie ułatwiać ??

Ja spotkałem się z patentem, gdzie linka połączona była bezpośrednio do wałka głównego (te same obroty co silnik) w skrzyni biegów. Przeniesienie napędu przechodziło przez osłonę wybieraka i szło do licznika. Nie wiem jednak jak się to sprawowało i podejrzewam, że każde wyciśnięcie sprzęgła powodowało spadek prędkości obrotowej silnika;]

Cytat:

a gdzie to takie okazje?? bo ja już drugi z rzędu używany za 60 kupuję (drugi z rzędu niesprawny, żeby nie było )

widzialem w sklepie w wawei jakis czas temu

coś tanio za ten obrotek...u mnie są po 120 ale juz konkret heh niestac mnie jak narazie

Cytat:

Zapewne diodowy - Nie dzięki

nie ze wskazowka

Cytat:
2004-08-21 20:48:38, maskekk pisze:
nie ze wskazowka

Jak możesz to daj namiar, gdzie w takiej śmiesznej cenie sprzedają wskazówkowe, bo z reguły stoją po 100-120...

Spoko w poniedzialek Ci dam ten namiar bo niewiem jak sie taulica wabi, od grojesckiej odchodzi ale nazwy nieznam

Cytat:
2004-08-21 21:21:35, maskekk pisze:
Spoko w poniedzialek Ci dam ten namiar bo niewiem jak sie taulica wabi, od grojesckiej odchodzi ale nazwy nieznam

Dzięki! Hehehe.. będę miał obrotek w bobie, jeśli to się sprawdzi

maskekk czy mógłbyś mi kupić taki obrotek i wysłać jakbym ci kase przysłał? Bo jeżeli piszesz, ze mozesz miec wskazówkowy za 60zł do boba, to nawet mi sie z przesyłką kalkuluje Odpisz na priv jeśli mógłbyś to dla mnie zrobić