1.Czy ma sens kupno koła zamachowego lekko odchudzonego (20%) jak podaje wlasciciel WYWAŻONEGO - pytam bo chyba wywazenie powinno nastapic z dociskiem a gdy sprzedaje bez takowego to czy mozna je traktowac jako wywazone i spodziewac sie jakichs bonusow w stosunku do koła zamachowego niewywazanego???
2.Jest gość na hodze ogłaszający swoj wał jako profesjonalnie odchudzony - brzmi fachowo ale chyba raczej malo przydatnie czy wręcz destruktywnie dla zwyklego silnika? Gdzies czytalem ze układ korbowy w stosunku do wału jest przeciazony czy tez nadmiernie dociazony o jakies 30 % wiec zalozenie go do seryjnego w miare silnika chyba jeszcze pogorszyloby sprawe. Wiec to ogloszenie to chyba raczej dla kogos kto wczesniej nabyl z hogi korby nieurywki od jakiegos tam tunera odchudzone za 700 zeta
3. Powiedzcie mi - Ci ktoorzy zmienili wały seryjne na bisowskie - czy warto było... (nuty)
Czy poprzestac na tym czy moze pakowac sie w walek - po uwzglednieniu warunku ze nie ma mi to palic wiecej niz obecnie (mysle ze na splanowanej i poprawionej glowicy spalanie nie wzrosnie - nie wiem jak z wałkiem sportowym)
Mam nadzieje ze nie namieszalem zbytnio
Pozdrawiam

odnośnie zakładania nowych wątków, a dokładniej tytułowania...