| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-01-13 14:49:56 Mam do Ciebie pytanie :
na czym dokładnie polegało wyczyszczenie trybów ze szlamu ? (rozbiórka skrzyni na warsztacie ?, może prostsze zabiegi ? ) wmq@magma-net.pl |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-01-15 09:44:20 Ponieważ mam podobny problem więc chciałbym podążyć
Twoją ścieżką. Niestyty po obdzwonieniu warsztatów (Wrocław) nie udało mi się znaleźć takiego, który by coś wiedział na temat przepłukania skrzyni biegów (mówią że to zbędne). Jedynie Carman zgłosił gotowość zrobienia takiej operacji pod warunkiem, że dostarczę im taki płyn do płukania. Czy mógłbyś powiedzieć mi co za specyfiku użyto do tej operacji ? Pozdrawiam wmq@magma-net.pl |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2003-01-15 15:29:26 Ja w takich celach uzywalem zwyklej ropy czyt. oleju napedowego. |
Lee GF8 Katowice | 2003-01-15 15:36:29 el0!
kiedys plukano skrznie nafta ale to bylo w Warszawach, Syrenkach nieraz to robiono we Fiatach... ja slyszalem od mechanika ze teraz juz sie tego nie praktykuje.. robiono tak tez jesli ktos nakladl towotu do skrzyni etc... ale co to jest szlam to nie wiem jak on powstaje i z czego? nieraz powstaje taki bialy 'nalot' na korku oleju... podobno powstaje on po wymieszaniu oleju z woda, lub raczej para wodna... ale czy to jest takie szkodliwe? niech sie wypowiedza chemicy odnosnie skutkow polaczenia woda-olej... |