MotoNews.pl
8 Avensis d4d 2.0 z 2004-sygnalizacja niezapietych pasów (241778/18) - PT

Avensis d4d 2.0 z 2004-sygnalizacja niezapietych pasów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam pytanie czy wyłączenie sygnalizacji niezapiętych pasów bezpieczeństwa powoduje równoczesne wyłączenie poduszek powietrznych ?

[ wiadomość edytowana przez: fajnymen dnia 2010-01-06 23:54:31 ]

Nie ,To tylko piszczek.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

witam ponownie liczyłem na ciebie wielki elektronie miałem wypadek
przy 150km/h rozbiłem przód mojej avensis na barierce energochłonnej (koszt naprawy 33 tys zł) nie odpaliła żadna poduszka ani napinacze pasów a sam osobiście wyłączyłem ten pipek od pasów dlatego stąd moje pytanie ale teraz to może powinienem podejrzewać że już nie miałem w niej poduszek? 9 sztuk i żadna nie odważyła się odpalić no ale przeżyłem naprawiłem i pomykam dalej pozdrawiam ps: ile u ciebie wymiana rozrządu w d4d - mam swoje części

Cytat:
2010-01-07 19:53:15, fajnymen pisze:
witam ponownie liczyłem na ciebie wielki elektronie miałem wypadek przy 150km/h rozbiłem przód mojej avensis na barierce energochłonnej (koszt naprawy 33 tys zł) nie odpaliła żadna poduszka ani napinacze pasów a sam osobiście wyłączyłem ten pipek od pasów dlatego stąd moje pytanie ale teraz to może powinienem podejrzewać że już nie miałem w niej poduszek? 9 sztuk i żadna nie odważyła się odpalić no ale przeżyłem naprawiłem i pomykam dalej pozdrawiam ps: ile u ciebie wymiana rozrządu w d4d - mam swoje części

A wjaki sposob wylaczyles pipka?
Procedura przycisku w zestawie wskaznikow i klamra pasow ,czy tez cos wycinales????
Poduszki zostaja odpalone w skrajnym przypadku,kiedy wartosc opoznienia osiagnie punkt wyzwolenia.Poduszki sa odpalane z czujnikow na podluznicach lub czujnika centralnego w komputerze.
Kurtyny i poduszki boczne z czujnikow bocznych.Jezeli jednak uderzyles skosnie w bariere,to z rownania rownoleglobokow na zadnym z czujnikow wartosc opoznienia mogla nie osiagnac wartosci granicznych,wiec nic nie odpalilo.
Pamietaj ze odpalenie poduszki lub kurtyny moze czlowieka niezle poturbowac,dlatego sa odpalane w takim momencie aby ewidentnie ratowac zycie a nie szkodzic bardziej niz na skutek uderzenia.
Poduszka przednia ma zapobiec nokautowi kierownica w szczeke,utrate przytomnosci,co moze doprowadzic do smierci jezeli nikt by w pore nie ocucil delikwenta.
Boczna poduszka i kurtyna ma za zadanie zapobiec roztrzaskaniu glowy o krawedz dachu lub o np.latarnie,a takze zapobiec polamaniu miednicy i kregoslupa.
Jest tez mozliwe ze samochod mial naprawiany sterownik poduszek przez jakiegos gieldowicza ,ktory tylko wykasowal co popadnie z pamieci byle kontrolka gasla w pore.
Co do wymiany rozrzadu to sie zapytam ,bo nie pamietam,zajmuje sie glownie elektronika.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

włączyłem w taki sposób jak opisałeś przycisk licznika klamra i stacyjka samochód był sprowadzony z Niemiec z pełną dokumentacją
(sprawdzoną w salonie toyoty w Niemczech gdzie była kupiona i serwisowana ) wpisy w książce zgodne z wydrukiem który przefaksował mi stary przyjaciel z Niemiec (sprawdził to osobiście na miejscu)wyczerpałeś temat dzięki od tych wektorów które przedstawiłeś aż kręci mi się w głowie ważne ze poduszki ocalały a ja wraz z nimi pozdrawiam fajnymen