MotoNews.pl

Spryskiwacze, klakson, radio w kierownicy. w Omedze B?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich na pokładzie!!!

Jako nowo-szczęśliwy nabywca wypasionej Omegi B mam kilka problemów z którymi chcę się podzielić z bardziej zaawansowanymi użytkownikami tych aut. Otóż mam problem bo czeka mnie (instalacja) spryskiwaczy a tak naprawdę całego układu spryskiwania szyb przednich. W moim nabytku z 1998 roku dzięki poprzedniczce - nie zainstalowano po stłuczce prawej strony zbiorniczka płynu, pompki i spryskiwaczy do szyb przodu. Tak naprawdę ich nie ma - i nie wiem gdzie - powinny być one umieszczone (spryskiwacze) bo na masce nie ma dziur. Jeżeli pod maską? to gdzie. Gdzie można dokupić części - ile one kosztują?
To samo z klaksonem - są jakieś kostki z przodu - ale po klaksonie ni śladu. Jaki klakson kupić - ile kosztuje.
Sterowanie radiem (orginalne pod komputerem) jest też rozłączone przy kierownicy. Takie usterki wkurzają mnie i chcę jak najszybciej je usunąć. Jeżeli macie jakieś pomysły - napiszcie na mój email; j.kapela@interia.pl
Moja Omega jest jakaś dziwna - jest z maja 1998 kombi, ma klimę, klimatronic, podgrzewane fotele, el.ster.fotele, klima II strefowa, el.lusterka, poj. 2,0 litra, szyberdach elektr, lusterko wsteczne sterowane z klucza i inne pierdoły. Aha 4 poduszki (w tym 2 boczne). Żaden z dostępnych mi opisów które znalazłem nie pasuje wpełni do tego wyposażenia. Może ktoś ma takie auto - proszę o podanie w tej sytuacji pełnej nazwy tego modelu.
Auto ma 73 tys przebiegu, orginalną książkę servisową -niemiecką
z następnym servisem przy 74500km przebiegu.

Pozdrawiam i czekam na nauki

Janusz

Niezle wypasiona nawet spryskiwaczy nie ma hehe zartuje

Zapytaj kilka foruf nizej w LOB Oni wiedza wszystko o omegach

pozdr