ASTRA z LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam Asterke 1,6i8v 94r na LPG i gdy osiagnie temperature 90 st to ciagle pali mi sie kontrolka od komp. oczywiscie ale tylko na gazie po przelaczeniu na Pb jest ok chyba ze na autostradzie wyjade dokonca gaz i przelacze na Pb to potrafi sie zawiesic i nie gasnie wtedy musze wylaczyc zaplon i wlaczyc robie to bez zatrzymanki i jest ok przejechalem juz z tym 60 tys i nie przeszkadza mi to ale skoro trafilem na forum to dlaczego nie spytac czy ktos zna ten problem

Normalnie podobny problem mam... Sprawdzałeś sonde lambda?? W moim przypadku sonda była walnięta jeszcze na jakiś czas przed założeniem lpg. Po wymianie sondy problem na jakiś czas zniknął ale niestety sonda którą włożyłem (jednoprzewodowa uniwersalna) nie zdaje egzaminu. Po przejechaniu 30kkm gazownik stwierdził że jest walnięta bo przy pracy na gazie daje złe wyniki. Coś tam poprzestawiał, polecił zakup nowej, spalanie oczywiście wzrosło a kontrolka się co jakiś czas zapala - szczególnie uciążliwe w dłużych trasach...

Pytanko dodam - czy jest sens kupować uniwersalna sondę (patrz allegro) czy lepiej nie żałować i kupić oryginał Bosha?