| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
koniu80 Fiat 125p Rok 1986 Tarnów | 2004-10-12 18:39:52 mam problem z gazem jak jest na benzynie to jest ok ale jak wlanczan na gaz nie chce i zapalic ani jechac czy moze ktos wie co sie dzieje ![]() |
mar125 (M) Furious Moderator ![]() 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2004-10-12 18:51:49 może gaz trzeba zatankować a tak serio to trzeba zobaczyć czy dochodzi do gaźnika, może elektrozawór,może reduktor,może przewód zagiołeś?? wcześniej dzialała dobrze?? ----------------- "Fatalna Imitacja Auta Turystycznego" P.U.H. MARAKANT Transport samochodów / pomoc drogowa Poliwęglan do rajdówek |
Vyzn-R F&F Sympatyk Babilon Bandit Lipno | 2004-10-12 22:03:02 a mi sie wydaje ze filterek |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-10-12 22:06:35 a elektro zawory sie otwieraja? sprawdz przy nich przewody czy nie sa luzne a jak nie to, to sprawdz filterek, |
MAGNUM 125 Reda | 2004-10-13 01:00:55 po pierwsze- na gaz przelcza się w czasie jazdy na odpalonym silniku oczywiście.
ja ci napisze co miałem u siebie- filterek czysty, elektrozawory super, reduktor rozebrany na strzepy i złożony. a auto na gazie i tak nie jedzie.okazało sie że padnięty był elektrozawór na butli, wogule nie puszczał gazu(znaczy się - ledwo) nawet po zdjęciu cewki magnetycznej i odkręceniu zaworu/srubki która jest gdzieś pod cewką, gaz uciekał z butli jakoś niemrawo .. po wymianie zaworu na nowy(160zł) gaz uciekał z butli pod duzym ciśnieniem i z ochotą - czyli tak jak powinien potem tylko regulacja mieszanki i od tej pory jest super. |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-10-13 04:45:05 Dokładnie tak jak przedmówcy napisali. Zakładając że gaz w butli masz, sprawdź czy "śmierdzi", czyli czy gaz jest podawany do dolotu. Zdejmij pokrywe filtra powietrza i przełącz na gaz przy ~3krpm lub po prostu pokrec rozrusznikiem na gazie. Chodzi o to, zeby centralka otrzymywała przez jakiś czas impulsy z cewki - sygnał że silnik (a raczej wał Zawsze możesz poprosić o pomoc kogoś kto się na tym troche zna lub podjechać do jakiejś gazowni gdzie powinni umieć zdiagnozować przyczynę niedomagania instalacji. ps. Lepiej nie stosuj metod ekstremalnych typu odkecanie sztywnych przewodów i próby zapalniczkowe |