126 + nitro czy tlen

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Znajomy chce założyć do maluszka z 99' roku instalacje nitro, ma butle, przewody, zawory, i wszystko było by git gdyby nie cena samego gazu ok 50zł za 1kg . I wymyśliliśmy że mozna by założyć instalacje z czystym tlenem i tu zaczynają się problemy na necie nie znaleźliśmy nic na ten temat wszyscy rozpisują się o nitro a o czystym tlenie ani słowa.
Może ktoś z was zna jakieś strony na ten temat, lub proporcje w jakich podawać gaz + benzyne

Pozdro Korozja

nudzi sie wam i zastanawiacie sie jak sie zabic ?

dokladnie.butle z tlenem do szpitali wozi sie specjalnie do tego przygotowywanymi autami zeby za bardzo nimi nie trzeslo a wy to chcecie do malca wlozyc i sie tym scigac??

Tylko czemu ktos wymyslił ze to ma byc Nitro a nie tlen? No chyba po to zeby to w ogole dzialalo... jesli kots ma pojecie to wie o czym mowie...

Po pierwsze to Nitro w maluchu to poroniony pomysł na Satrym Forum Schwepes pisał cos o firmie która chciała montowac za 2500 zł ze strzałem chyba 25 koni......

A co do tlenu czystego to gdy ruszy tuning.pl dam ci ciekawy wywód o konsekwencjach tlenu czystego który powoduje spadek temp topnienia tloków znacznie ....
Niesteyt z pamieci tego nie napisze - ktoś juz kiedys na to wpadł ....

W jakiej proporcji mieszać tlen z benzyną to akurat można łatwo policzyć wiedząc że benzyna miesza się z powietrzem stechiometrycznie w stosunku 1:14.7, tylko pozostaje kwestia fundamentalna: po co??? To grozi eksplozją tudzież pożarem silnika(samozapłon w dolocie), w dalszej kolejności będzie wymagać poważnego zmodyfikowania silnika:
- taka mieszanka będzie się spalać znacznie szybciej: może być stukowe
- czysty tlen pali wszystko, nie tylko benzynę: biedne zawory wydechowe
- temperatura komory spalania też będzie niezła bo z braku azotu będzie się wydzielało znacznie więcej ciepła ze spalenia jednej porcji wsadu
- jako że ze spalenia jednej porcji wsadu wydzieli się sporo więcej energii to trzeba to jakoś przenieść na koło zamachowe: biedne tłoki, korby i wał, że o pierścieniach nawet nie wspomnę
- przy jakim stopniu sprężania będzie występować samozapłon?

Co innego dodawać tlenu do powietrza, ale Puchaty i tę kwestię skutecznie zdeprecjonował.

Polukaj na forum FSO AK
byl tam niedawno topic o tym: kolesie zalozyli to do poloniusza i auto jezdzilo 20 minut
zatarl sie silnik....to najmniejszy problem-z oleju zrobila sie woda,poza tym,jak wiadomo tlen i cos tlustego = SRUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!

Poczytaj sobie TU

Z forum AK

Bez obrazy ale calkowicie idiotyczny pomysl

oj chyba niektorym za wczesnie odkrecili zabawki z podlogi

Cytat:
2004-09-30 21:31:02, korozja pisze:
[...]Pozdro Korozja

Zdejmij klape silnika, przyspawaj taborecik dla ziomala i niech do dolotu zapodaje "Shell - Starter" i zmierzcie czasy na 400m.

Cytat:
2004-09-30 21:59:49, dooh pisze:
Zdejmij klape silnika, przyspawaj taborecik dla ziomala i niech do dolotu zapodaje "Shell - Starter" i zmierzcie czasy na 400m.

A tam Shell Starter, niech się ziomal nażre fasoli i jajek na twardo i pierdzi do dolotu

krzemowy ale Ty masz wysublimowane sposoby na turbo doladowanie

krzemowy zajebisty pomysl na dodatki do mieszanki
prawie sie poplakalem ze smiechu

-----------------
Franky Garage

Cytat:
2004-09-30 21:45:38, -SerU- pisze:
Poczytaj sobie TU Z forum AK

Uprzedziłeś mnie
Najbardziej podoba mnie się gościa podpis:
"Akceleracja silnika tlenem, nad tym teraz pracuje"
Jak to du(m/r)nie brzmi...

Ej!! Chłopaki, nie czepiajcie się. ą może oni porostu chcą dostać Nagrodę Drwina a wy blokujecie im szansę na pozostawienie swego śladu w historii!
Kto wie może nawet wzięli by ich do teleexpresu!!
Ja jestem za!!!!!!!!!!

Cytat:
poza tym,jak wiadomo tlen i cos tlustego = SRUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!

Przeciez to powinno konczyc temat chyba kazdy wie ze tlen w polaczeniu np. z olejem, WYBUCHA Chyba zeby zpecjalnie powzmacniac butle tylko denko zostawic cienkie w przypadku wybuchu bedziesz mial dopalacz, to jest to

ja odrazu proponuje zakupić od Ruskich ze 2 rakiety, dospawać do dachu i wio, nagroda Darwina murowana i to w wielkim stylu. A nie z 652cc chciec zrobc 100HP przez 1min bo potem tłok wyfrunie przez klape i to w postaci stopionej kulki...

A z nas się śmialiście jak chcieliśmy Burana swapować

Jak zaposcicie tlen to wam silnik wyfrunie czytalem o testach z tlenem i nic z tego nie wychodzilo i dlatego montuje sie podtlenek azotu poniewaz on zawiera 46% tlenu a nie 100% i tak daje niezlego kopa a przy tlenie moc wzrasta trzykrotnie!!!!!