[126p] zestaw zegarów na slupku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak ogladajac gazety z tuningowanymi furami bardzospodobal mi sie pomysl z zamocowaniem wskaznikówna leym slupku na wysokosci oczu...pod swapa trzeba by bylo wskaznik temp oleju, obrotek itp...np te okragle z Skody 105. Kolega bawi sie w robienie niebiesko-UV wskazników w swoim Matizie i powiedzial ze moze mi zrobic na niebiesko takie wskazniki - zegary mozna by bylo zlapac ze soba na zywicy specjalnej i ladnie wyprofilowac i obszyc materialem pod kolor nowej tapicerki. co wy na to?? tak od gory w dol obrotek,tem oleju i np cos jeszcze.

Hmmm imo dziwny pomysł......
Zalezy jak auto ma wyglądać.....
Widziałem kiedys jakiegos kadeta coupe cos takiego i to nie pasuje do lini starych aut.....
Skoro kolega moze zrobić tozrób jak bedzie ładnei to obszyjesz a jak nie to co za problem wyrzucić....

no wskazniki niepowinny byc drogie....tyle ze zywica kosztuje 60zl....ale jakmam upychac tak jak wszyscy naprzeciw pasazera czy tez w dole to sprubuje tak/

Powiem szczerze ze nie darze tego pomyslu entuzjazmem, cos takiego zamontowal sobie do duzego fiata moj sasiad z garazu (byly pilot wiec moze stad to zamilowanie do wskaznikow),
i tak naprawde ani to nie dodaje uroku, ani to nie jest szczegolnie przydatne, jedynie troszke denerwujace bo ogranicza widocznosc przy lewym slupku, a do zestawu wskaznikow ktore ty wymieniles domontowal jeszcze wskaznik zluzycia paliwa w danym momencie...no ale zrob jak uwazasz w koncu to ty masz sie dobrze czuc w swoim samochodzie
pozdrawiam

Pat: w maluchu siedzisz dośc blisko słupka i dośc powaznie to bedzie ograniczać widoczność.

wg. mnie to tjunink,ale każdy robi to co lubi...

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Cytat:
Pat: w maluchu siedzisz dośc blisko słupka i dośc powaznie to bedzie ograniczać widoczność.

Ale za to będzie dokładnie widzał wskazania zegarów

Ja bym się dobrze zastanowił nad tym pomysłem, nie lepiej by to było ładnie w deske wkomponować??

ja bym proponowal wstawic w blachy ryflowana wskaznik temp. oleju, cieczy i cisnienia oleju i wstawic to ladnie pod ta deske na lewo od fajery moze ladnie wygladac, a obrotek to jakis ladny lumelek.

Maskekk cieczy powiadasz??? To chyba by w malcu temperature płynu do spryskiwaczy mierzył

Cytat:
2004-10-01 09:24:02, Jesion128 pisze:
Maskekk cieczy powiadasz??? To chyba by w malcu temperature płynu do spryskiwaczy mierzył

przecierz napisal ze to swap.

[ wiadomość edytowana przez: maskekk dnia 2004-10-01 10:17:08 ]

Tak, zywica tania, jasne nie ma problemu. A robiles cos kiedykolwiek z zywicy ? Bo jak ja zobaczylem kilka takich uchwytow na zegary home-made z zywicy to sie zalamalem. Szukam czegos takiego do R5 na dodatkowe cisnienie doladowania (skalowane w barach), dodatkowe cisnienie oleju (skalowane w barach) i moze wskaznik AFR jak dokupie czujnik i wrzuce w nowy wydech sonde Lambda. Ceny za takie zabudowy na slupek sa raczej duze :/ Ostatnio wpadl mi do glowy pomysl podjechania do jakiejs fimy od Car Audio bo oni robia rozne zabudowy przeciez i moze jakos taniej wykonaliby tez cos takiego.

tresc topicu się troszkę zmieniła ale ja jeszcze o tych zegarach na słupku.. w maluchu faktycznie siedzisz blisko tego słupka a pomyślałeś o ryzyku wyrznięcia w te zegary głową?
wiem, napewno bedziesz miał kubełki i wielopunktowe pasy.. ale zawsze bedziesz je zapinał? nawet podczas wyskoczenia do sklepu po zakupy?
a stłuczka może sie zdarzyć wszedzie.. moje zdanie takie- ni e montować nic na wysokości głowy.
P.S. głowa się zagoi, szwy zdejmą.. ale oko? tu chyba tkwi największy problem, prawda?
sorki ale mam dzis trochę pesymistyczny nastrój..

noco racja panowie to racja.chyba wyladuja gdzie indziej..przynajmniej temperaturka.

Zrób sobie konsolkę centralną. Na boczkach obszyj skórą i będzie estetycznie .

albo kup z jakiejs imprezy sti