903cm ze 127 jaki termostat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siadł mi termostat z jakiego fiata moge podpasowac ??

Najlepiej 127, Pandy, Uno, cc, Yugo

czy termostat jako idzie sprawdzic?? oczywiscie w warunkach domowych.

byłem w sklepie i nie ma takiego termostatu z cc napewno nie pasuje chciałem zamowic ale w katalogu nie mieli termostatu taki jak moj kuzwa czy ja mam jakis specyficzny termostat?? moze mi ktos załatwic nowy termostat??? bo u mnie wiocha

no widze z jestescie bardzo pomocni

Cytat:
2004-10-04 18:18:42, fulda pisze:

Witaj!
Z CC pasuje znakomicie. Ma co prawda jeden krociec wiecej ale nie przeszkadza zrobisz sobie zaslepke.
tutaj masz zdejciowe silnik 127 + termostat z CC

co prawda slabo go widac ale costam widac...

pzd c.

ale o co sie cisnieniujesz ??? o to ze nikt nic niewie wiecej na ten temat ?? jak sie niema nic madrego do powiedzenia to sie niemowi nic i tyle a termostat wyjmij i wsadz go do garnka z ciepla woda, powinien sie otworzyc zanim zacznie wrzec.

Cytat:
2004-10-04 21:02:42, maskekk pisze:
ale o co sie cisnieniujesz ??? o to ze nikt nic niewie wiecej na ten temat ?? jak sie niema nic madrego do powiedzenia to sie niemowi nic i tyle a termostat wyjmij i wsadz go do garnka z ciepla woda, powinien sie otworzyc zanim zacznie wrzec.

w tym rzecz ze tak zrobiłem o wcale sie nie otwiera dlatego chciałem kupic byłem w sklepie fiata i mowie ze potrzebuje termostat do 127 gosciu otwiera katalog i miał zdjecia termostatow i zaden nie przypominał mojego u mnie ejst cos takiego ze termostat jest jakby na stałe zamontowany w tej gornej pokrywce do ktorej ejst przymontowany groby waz.

Cytat:
2004-10-04 22:07:26, fulda pisze:
termostatow i zaden nie przypominał mojego u mnie ejst cos takiego ze termostat jest jakby na stałe zamontowany w tej gornej pokrywce do ktorej ejst przymontowany groby waz.

to jest czesc ktora nie jest rozbieralna. (no moze w 127 jest), ale CC jest kadlubkiem. kupuj z kompletny CC - pasuje napewno. Jak nie w sklepie to na szrocie. Nie ma co sie zastanawiac.
pzd c.

Koszt nowego termostatu do 127 to jakies 40 zl....zagadaj do mnie na GG, mimo,ze jestem offline to sie dogadamy. W Bielsku mozna to kupic bez wiekszego problemu

Cytat:
2004-10-04 18:18:42, fulda pisze:

no widze ze jestes bardzo kulturalny. masz szczescie ze jeszcze ktos CI pomaga choroba.

Cytat:
2004-10-05 10:21:31, qdlaty pisze:
to jest czesc ktora nie jest rozbieralna. (no moze w 127 jest), ale CC jest kadlubkiem. kupuj z kompletny CC - pasuje napewno. Jak nie w sklepie to na szrocie. Nie ma co sie zastanawiac. pzd c.

wtdaje mi sie nie pasuje termostat z cc bo gosciu w sklepie pokazywał mi i owczem mocowanie do głowicy to samo ale tam bodjaze były trzy dziury pod węze a ja mam tylko dwie

Cytat:
2004-10-05 17:54:59, fulda pisze:
wtdaje mi sie nie pasuje termostat z cc bo gosciu w sklepie pokazywał mi i owczem mocowanie do głowicy to samo ale tam bodjaze były trzy dziury pod węze a ja mam tylko dwie

kurcze czy ty nie czytasz wątku który sam zalozyles??
poczytaj calosc od poczatku....

rece opadaja, pare postow nizej qdlaty napisal ,, sa trzy wyjscia jedno zaslepic i bangla.

rece opadaja, pare postow nizej qdlaty napisal ,, sa trzy wyjscia jedno zaslepic i bangla.

:| ja np nic z tego nie skumalem.....

Cytat:
2004-10-05 23:01:00, Pat_kdb pisze:
:| ja np nic z tego nie skumalem.....

a mozesz napisac czego nie rozumiesz ?

termostat CC ma trzy krocce. jeden gruby analogiczny do grubego ze 127 - to ten ktory idei do chlodnicy. Jeden cienszy ktory idzie do malego obiegu, i bardzo cienki w ktory wbij sobie drewniany korek lub zrob zaslepke z weza i korka wbitego w ten waz.
Radz sobie. Popatrz na schematy chlodzenia CC i wykumasz o co chodzi. Jak bedziesz mial problem to pisz ale napisz o co ci chodzi a nie ze nie rozumiesz.

pzd c.

no juz na dniach bede to widzial u siebie na oczy to pewnie okaze sie proste;]

Cytat:
2004-10-06 12:12:35, qdlaty pisze:
a mozesz napisac czego nie rozumiesz ? termostat CC ma trzy krocce. jeden gruby analogiczny do grubego ze 127 - to ten ktory idei do chlodnicy. Jeden cienszy ktory idzie do malego obiegu, i bardzo cienki w ktory wbij sobie drewniany korek lub zrob zaslepke z weza i korka wbitego w ten waz. Radz sobie. Popatrz na schematy chlodzenia CC i wykumasz o co chodzi. Jak bedziesz mial problem to pisz ale napisz o co ci chodzi a nie ze nie rozumiesz. pzd c.

spoko dzięki za sprostowanie sprawy jutro skocze i kupie termostat z cc.