MotoNews.pl

Czy u was tez tak jest

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakis czas temu mialem wymiane uszczelki pod glowica a co za tym idzie wiele innych rzeczy.Po odbiorze samochod byl o.k. lecz po kilku dniach znow dymil.nie co dzien .pisalem o tym w poscie pt.POMOCY.DYmka puszcza do dzis.5 dni jest dobrze potem jednego dnia rano dymi ,ostatnio tylko przez chwilke.Mechanicy mowia ze wszystko jest o.k.Pytanie moje jest nastepujace.Czy po przejechaniu odcinka o dlugosci 7km. otwieram maske w zbiorniczku wyrownawczym wszystko wrze.Chcac odkrecic korek oczywiscie ostroznie woda syczy,wydaje mi sie ze ma ochote wyplynac na zewnatrz.Temperatura jest jak najbardziej w porzadalu.Czy u was tez tak jest.

Płyn nie wrze! Układ chłodzenia jest układem ciśnieniowym, i odkęcając korek rozszczelniasz go. To normalne że syczy. U mnie też to jest i zawsze było i nie tylko w tym amochodzie. Tak musi być!!
dlatego należy odkręcać korek na zimnym silniku aby sie niepoparzyć, albo robic to bardzo powoli i stopniowo, by wyrównać ciśnienia.

a co odo dymmka, to jakiego koloru go puszcza?? Teraz jest chłodno więc każdy samochód dymi, a układ wydechowy (tłumiki) absorbują wodę z otoczenia