MotoNews.pl
6 [126El] Obrotomierz diodowy - gdzie podłączyć? (65299/0) - PT

[126El] Obrotomierz diodowy - gdzie podłączyć?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam fiata 126 El czyli z Nanoplexem. Obrotomierz podłącza sie do białego kabla przy cewce - z tego co mi wiadomo. Zrobiłem zgodnie z instrukcją i po odpaleniu silnika świetnie palila sie pierwsza dioda i w momencie dodawania gazu reszta jedynie zaczęła się żażyc w miarę podnoszenia obrotów. Wszystko byłoby ok ale czy da się jakoś poprawić świecenie reszty diód żeby były lepiej widoczne - pierwsza się pali bardzo dobrze? - może podłączyć pod kabel wysoko a nie nisko napięciowy?

Pozdrawiam

Nie radze pod WN, bo spalisz sobie ten wskaźnik. Jak już, to możesz go owinąć na kablu WN(słyszałem/czytałem, że ktoś tak ma), ale wątpie, żeby to dawało lepszy sygnał... Sprawdz wszystkie połączenia kabelków

podlaczyles dobrzena przewod bialo czarny miedzy nanoplexem a cewka
pewny jestes ze jest na dwa gary a nie na 3?

Może żeczywiście spróbuje go owinąć wokół Wn. Co do obrotka to jest na pewno na 2 gary.

Pozdrawiam

Ponawiam post - może ktoś będzie wiedział coś więcej na temat podłączenia diodowego obrotka w 126El... aby był mocniejszy sygnał?

Pozdrawiam

Nie jestem elektronikiem, więc mogę się mylić, ale skoro zapalają się kolejne diody to sygnał jest, tylko może brakuje mu zasilania

ja tez mam obrotomierz diodowy i tez mi nie dziala a wyciaglem go z kumpla maluch i jemu dzialal bez problemu moze cos zle podlaczam poniewaz nie patrzylem jak on to mial podlaczone!!