| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Nomad F&F Sympatyk Wspomnienie po Gdańsk | 2004-10-11 14:45:48 co do czujników:
-do środka ultradźwiękowe -pod maskę taki jak do drzwi... koszt: każdy czujnik to ok 10zł. koszt alarmu 150-1500zł (zależnie od jakości i dodatkowych opcji) Co do maski: spróbuj usunąć ten gumowy odbojnik przy zamku... u mnie była to niestety ostatnia dostępna metoda... pozostałe to: -regulacja zamka (zwykle nie wystarcza) -wymiana zamka (np. w Gdańsku element niedostępny) -zminiejszanie otworu w masce (w który wchodzi zamek) Przyczyną takiego zachowania maski jest to że z biegiem lat zapadka zamka wyrabia się i zmniejsza (zatem za płytko wchodzi w ww. otwór) po zdjęciu gumowego odbojnika maska opada niżej, zamek wchodzi głębiej, a na dodatek do krawędzi maski jest trudniejszy dostęp. Dodatkową zaletą jest to żedo zamknięcia maski wystarczy ja luźno puścić na wysokości ok 10cm a nie zamach z 0,5m |
Nomad F&F Sympatyk Wspomnienie po Gdańsk | 2004-10-11 16:22:38
nie no 1,5 Miliona to zdecydowanie przesada Piszę 1,5 tys bo takie miałem kiedyś do załatwienia po cenie hurtowej (komplet z wszystkimi bajerami typu czujnik przechylu wychodził ok 300zł) niestety z braku kasy do mnie nie trafił żaden A z df'em współpracuje każy... w końcu za dużo elektroniki i bajerów zakłucających ew.pracę alarmu nie ma zbyt wiele... |
Azazel_20 Fiat Kraków | 2004-10-11 17:07:50
he he, nieźle ja poszukuje raczej czegoś zwykłego, czujki do środka autka i pod maske... bo niestety ludzie są okropni i potrafią zapieprzyć wszystko!! wiadomo, że jakiegoś żula czy gnoja alarm w jakimś stopniu odstraszy... |
Yankee F&F MEMBER This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2004-10-11 17:14:01 Słuchaj ja mam w malcu alarm z allegro zamonotwać zamontujesz sam bardzo łątwo czujniki do klapy to niewiecej niz 4 zł chyba w motoryzacyjnym powinni mieć koszt alarmu to około 150zł ja mam i jestem zadowolony
P.S. jak cos wal na gg postaram sie pomuc |
Chrostek F&F Sympatyk ![]() BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2004-10-11 17:29:15 mnie tez denerwowało to ze maske moge sobie otorzyc popychając ja w prawa strone a potem do goory [ wiadomość edytowana przez: chrostek dnia 2004-10-11 17:29:44 ] |