[125p] jaki alarm do DF-a?? maska??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej.
potrzebuje porady związanej z montażem alarmu do Df-a!!!!!! Chodzi mi wyłącznie o czujki na środek i pod maske (o ile montuje się coś takiego)!!??!! wie ktoś może gdzie można kupić albo w miare tanio zamontować taki alarm i jaki to może być koszt??!!??
szukałem na forum, ale nie odnalazłem takiego tematu!!
p.s. co zrobić, żeby maska nie otwierała się jak mocniej się ją pociągnie do góry??????

co do czujników:
-do środka ultradźwiękowe
-pod maskę taki jak do drzwi...

koszt: każdy czujnik to ok 10zł. koszt alarmu 150-1500zł (zależnie od jakości i dodatkowych opcji)

Co do maski: spróbuj usunąć ten gumowy odbojnik przy zamku... u mnie była to niestety ostatnia dostępna metoda...

pozostałe to:
-regulacja zamka (zwykle nie wystarcza)
-wymiana zamka (np. w Gdańsku element niedostępny)
-zminiejszanie otworu w masce (w który wchodzi zamek)

Przyczyną takiego zachowania maski jest to że z biegiem lat zapadka zamka wyrabia się i zmniejsza (zatem za płytko wchodzi w ww. otwór)
po zdjęciu gumowego odbojnika maska opada niżej, zamek wchodzi głębiej, a na dodatek do krawędzi maski jest trudniejszy dostęp.
Dodatkową zaletą jest to żedo zamknięcia maski wystarczy ja luźno puścić na wysokości ok 10cm a nie zamach z 0,5m

Cytat:
2004-10-11 14:45:48, Nomad pisze:
co do czujników: -do środka ultradźwiękowe -pod maskę taki jak do drzwi... koszt: każdy czujnik to ok 10zł. koszt alarmu 150-1500zł (zależnie od jakości i dodatkowych opcji) Co do maski: spróbuj usunąć ten gumowy odbojnik przy zamku... u mnie była to niestety ostatnia dostępna metoda... pozostałe to: -regulacja zamka (zwykle nie wystarcza) -wymiana zamka (np. w Gdańsku element niedostępny) -zminiejszanie otworu w masce (w który wchodzi zamek) Przyczyną takiego zachowania maski jest to że z biegiem lat zapadka zamka wyrabia się i zmniejsza (zatem za płytko wchodzi w ww. otwór) po zdjęciu gumowego odbojnika maska opada niżej, zamek wchodzi głębiej, a na dodatek do krawędzi maski jest trudniejszy dostęp. Dodatkową zaletą jest to żedo zamknięcia maski wystarczy ja luźno puścić na wysokości ok 10cm a nie zamach z 0,5m

ok, dzięki!! alarm za 1500tys chyba przesada... potrzebujje jakiś najprostszy, tylko myślałem, że ktoś ma doświadczenie jakie alarmy dobrze współpracują z DF-em

Cytat:
2004-10-11 15:08:42, Azazel_20 pisze:
ok, dzięki!! alarm za 1500tys chyba przesada... potrzebujje jakiś najprostszy, tylko myślałem, że ktoś ma doświadczenie jakie alarmy dobrze współpracują z DF-em

nie no 1,5 Miliona to zdecydowanie przesada
Piszę 1,5 tys bo takie miałem kiedyś do załatwienia po cenie hurtowej (komplet z wszystkimi bajerami typu czujnik przechylu wychodził ok 300zł) niestety z braku kasy do mnie nie trafił żaden
A z df'em współpracuje każy... w końcu za dużo elektroniki i bajerów zakłucających ew.pracę alarmu nie ma zbyt wiele...

Cytat:
2004-10-11 16:22:38, Nomad pisze:
nie no 1,5 Miliona to zdecydowanie przesada Piszę 1,5 tys bo takie miałem kiedyś do załatwienia po cenie hurtowej (komplet z wszystkimi bajerami typu czujnik przechylu wychodził ok 300zł) niestety z braku kasy do mnie nie trafił żaden A z df'em współpracuje każy... w końcu za dużo elektroniki i bajerów zakłucających ew.pracę alarmu nie ma zbyt wiele...

he he, nieźle
ja poszukuje raczej czegoś zwykłego, czujki do środka autka i pod maske... bo niestety ludzie są okropni i potrafią zapieprzyć wszystko!! wiadomo, że jakiegoś żula czy gnoja alarm w jakimś stopniu odstraszy...

Słuchaj ja mam w malcu alarm z allegro zamonotwać zamontujesz sam bardzo łątwo czujniki do klapy to niewiecej niz 4 zł chyba w motoryzacyjnym powinni mieć koszt alarmu to około 150zł ja mam i jestem zadowolony
P.S. jak cos wal na gg postaram sie pomuc

mnie tez denerwowało to ze maske moge sobie otorzyc popychając ja w prawa strone a potem do goory, tylko tyle ze w masce wyrobił sie otworek i był wiekszy niz fabrycznie, zaspawałem chama(znaczy to co sie wyrtarło) i teraz jest miodzio

[ wiadomość edytowana przez: chrostek dnia 2004-10-11 17:29:44 ]