Silnik dohc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ! Mam kilka pytań co do fiatów z silnikiem np: 2.0 DOHC

1. Jak zarejestrować fiacika który ma silnik 2.0

2. Ile koni ma silnik 2.0 DOHC

3. Z jakiego fiata ten silnik

4. Jakie ceny są silników DOHC z skrzynią biegów

5. jak jest z montażem silnika DOHC do fiaciora

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2004-05-04 12:57:14 ]
[ powód edycji: regulamin, wyszukiwarka. ]

o dżizas ile można.....

tutaj

Witam odświeżam temat gdyż niechce tworyzc nowego gdyż ich tak dużo o DOHC lecz ja mam pytanko takie jutro jade ogladac poldka walnietego 2.0 DOHC 95 rok ii tak:
były takie poldki czy to SWAP jest??
na co zwrócic uwage przy oględzinach
ile takie silniki wytrzymują srednio kilosów bo ten ma na liczniku 150 tys km i nie wiem czy wogóle jest sens brac taki?? Czy był remont kols nie wie bo ma go odniedawna a poprzedniego własiciela sie nie dowiadywał??
Silnik oczywiscie do mojego kanta ma iść.
PS kolesia jak sie zapytałem przez telefon czy waskie czy szerokie to nie powiedział ze nie wie sie nie zna na tym
pozdro

to ja tez sie podlacze pod temat. ile wchodzi oleju do 2.0 dohc z pletwa rekina? bo wlasnie wlalem 4 litry a olej ledwo siega wskaznika (ten wskaznik za ciekawie nie wyglada, plastik u gory sie trzyma na poxiline ).

mi wchodzi 6 litrow z chlodnica oleju

Cytat:
2004-10-20 00:31:29, Twarog pisze:
(...) jutro jade ogladac poldka walnietego 2.0 DOHC 95 rok ii tak: były takie poldki czy to SWAP jest?? (...)

Na Poldkach to ja się tak średnio znam ale jeżeli jest to silnik FORD'a, to jest to SWAP, bo FORD'owe fabryka pakowała chyba tylko OHC. Jeżeli jest to silnik FIAT'a, to tym bardziej jest to SWAP, gdyż w Poldkach tych silników w serii nie montowali.
Dobrze mówie czy cos powaliłem? Bo zmęczony jestem z deka wiec dopuszczam możliwość pomyłki .

były polonezy 2000 z silnikiem dohc fiata. 112KM
książka sam naprawiam.... i tam na końcu jest odpowiedni rozdzial o takim cudzie

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Cytat:
2004-10-20 00:31:29, Twarog pisze:
ja mam pytanko takie jutro jade ogladac poldka walnietego 2.0 DOHC 95 rok ii tak: były takie poldki czy to SWAP jest?? na co zwrócic uwage przy oględzinach ile takie silniki wytrzymują srednio kilosów bo ten ma na liczniku 150 tys km i nie wiem czy wogóle jest sens brac taki

Odnośnie przebiegu silnika - jeżeli te 150 tys. jest wiarygodne - to silnik wytrzyma spokojnie drugie tyle . Mój doszedł do 350 bez remontu , przy czym przez ostatnie 50 tys zużycie oleju dorównywało dwusuwom ...
Co możesz sprawdzić bez rozbierania silnika : wykręć świece - jeżeli jest na nich dużo nagaru i jest czarny i olej na bagnecie też ma kolor smoły - to silnik jest do remontu .

Cytat:
2004-10-20 06:24:08, mar125 pisze:
były polonezy 2000 z silnikiem dohc fiata. 112KM książka sam naprawiam.... i tam na końcu jest odpowiedni rozdzial o takim cudzie

Świętokradztwo...

Wiedziałem że coś pomieszam, posty trza za dnia drukować jednak - sam ostatnio przeglądałem materiały o tym

ps. Ale to 2000 to takie nie do końca, bo jeśli sie nie myle to 1995ccm tam chiba, dlatego bezpieczniej pisać 2.0 i takoż zrobię w przypadku mojego .

to powinieneś napisać 1.995
lub chociaż ~2.0

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Jezeli jest to 95 rok to jest to swap. 2.0 z tego co wiem to nie montowali w caro.

2.0 forda montowali do 94 roku a fiatowskie podobno do 88 -89 roku