[125p] regulacja silnika 1600

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej,
mam do Was takie pytanko, po przeszukaniu forum, nie stwierdziłem, żadnego postu na ten temat
poszukuje osoby lub osób, które mogłyby mi porządnie i oczywiście nie za chorendalne kwoty wyregulować silnik polonezowski 1600 w moim Df-ku
nie za bardzo lubie korzystać z wizyt u mechaniksów, dlatego zwróciłem się do Was o pomoc, nie znam się na tym, ale niewiem czy potrzebny jest jakiś sprzędt do tego czy co i jak...
dzięki

[ wiadomość edytowana przez: Azazel_20 dnia 2004-09-17 23:47:31 ]

ja w oim 1300cm3 regulowałem, juz nie raz . Ale najszybciej i najdokładniej ustawia sie przy pomocy lampy stroboskopowej, no chybaze na słuch, poluniasz lekko aparat zapłonowy i delikatnie krecisz nim w prawo , albo w lewo, az siwierdzisz ze chodzi równo , nie "wali po zaworach". ja niem naiłem nigdy do czynienia z takim silnikiem i niewiem czy jest tak samo jak w moim, ale jest to bardzo prawdopodobne aha jest jeszcze jedna mozliwosc ustawienia zapłonu, trzebaz zdjac kopułke i ustwaciac według zanków na kole od wału silnika, ale to jest trudna sztuka(przynajmniej jak dla mnie ) podro !

Ja ustawialem moj silnik 1500 u znajomego mechanika-kolegi za 2 piwa hehe, jezeli chodzi o zaplon, to jezeli odpala za pierwszym razem, rowno chodzi i nie strzela z gaznika to znaczy ze jest ok. natomiast jesli chodzi o gaznik to rehuluje sie dwoma srobami przewaznie- powietrza i obrotów. hehe ale trzeba miec wprawne ucho. pozdrowionka

heh dzięki... może jednak ktoś zna kogoś w kraku??

skąd mam wiedzieć jakie luzy ustawić w silniku, skoro w papierach mam tylko numer silnika, a niemam żadnego oznaczeni?? ?? ??
znalazłem coś takiego : http://fsopolonez.fm.interia.pl/podstrony/zawory.html[addsig]