Cos skrzypi w tylnym zawieszeniu samarki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nastepuje to gdy sie wysiada z samochodu (czyli gdy nastepuje odciazenie samochodu) i nie wiem co to jest ale napewno od strony amortyzatora tylnego (tak mi sie przynajmniej zdaje).
Prosilbym o jakas podpowiedz (moze skrzypi jego zamocowanie?)

[ wiadomość edytowana przez: MikeB dnia 2004-10-20 15:29:03 ]

miałem i mam to samo
kiedyś nie wsłuchalem się dokładnie i myślałem że to wina starych amorków . jednak po wymianie amorków nic się nie zmieniło.

po prostu przyzwyczaiłem

to chyba tak ma być

Tez tak myslalem

Ale dzieki

Pozdr

Starym indiańskim sposobem na usunięcie skrzypienia jest ...................................................pod cisnieniem umyć tylne gniazdo amortyzatora, nie daje to efektu 100% ale wiadomo przynajmniej co się dzieje.Czasami piachu tyle się tam zbiera.Wypłucz dokładnie i bedziesz wiedział,to samo dotyczy przodu.

Cytat:
2004-10-24 08:15:57, Golem pisze:
Starym indiańskim sposobem na usunięcie skrzypienia jest ...................................................pod cisnieniem umyć tylne gniazdo amortyzatora, nie daje to efektu 100% ale wiadomo przynajmniej co się dzieje.Czasami piachu tyle się tam zbiera.Wypłucz dokładnie i bedziesz wiedział,to samo dotyczy przodu.

ok ale to pod koniec tygodnia,jak bede jechal na stacje benzynowa to i przy okazji umyje
Pozdr i dziekuje