MotoNews.pl

Problem z owiewkami

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Technicznie rzecz biorac zamontowalem je - ale teraz mam problem z otwieraniem okien

Ma ktos jakis PATENT na to?

(3drzwi, owiewki heko )
Pozdr

W sklepie Heko na Ul. Bitwy Warszawskiej,do owiewek dodają za darmo matalowe "rozpórki" ,która wkłada się w uszczelkę.Wtedy uszczelka nie jest ściśnięta prez owiewkę a szyba zasuwa się bez oporów do samej góry
Pzdr.

Cytat:
2004-10-24 18:12:46, Stoki_W-wa pisze:
W sklepie Heko na Ul. Bitwy Warszawskiej,do owiewek dodają za darmo matalowe "rozpórki" ,która wkłada się w uszczelkę.Wtedy uszczelka nie jest ściśnięta prez owiewkę a szyba zasuwa się bez oporów do samej góry Pzdr.

Tyle ze ja kupilem przez internet i mi nic nie dodali;P - myslalem,ze w wawie nie dostane
A nie wiesz, czy da rade do zakupic oddzielnie?

A drugie pytanie do CIEBIE - jak wyczysciles tak silniczek? - bo mi jakos te wszystkie plyny nie zabardzo doczyszczaja
Pozdr i dzieki za odpowiedz - sam widzisz - 50 osob widzialo i nic

ad.1
W Heko,te rozpórki metalowe dawali za darmo,jako nowość do testowania.
ad.2
Swój silniczek nigdy nie zapuściłem od '91 roku,tylko zawsze po myciu przetarłem z kurzu,pyłu.Do pokrywy zaworów użyłemkiedyś pasty polerskiej.
Teraz mam poprzeczkę postawioną wyżej: doprowadzić obecny silnik(w 111-ce).komorę silnika do stanu idealnego-takiego jak w samarytance.Jak to zrobie to będę mógł powiedzieć z własnego doświadczenia jak to dokonałem.
Gorąco pozdrawiam !!

a mnie owiewki wypadaja... normlanie po dluzszej jezdzie musze je wpychac.

a do mycia silnika polecam preparat firmy LAVA. nie niszczy uszczelek, nie powoduje korozji... na pierwszy rzut oka malo skuteczny, ale wystarczy operacje powtorzyc i zostawin na dluzej (30 min) zeby sie "przegryzlo" z brudem.
kosztuje toto 7 zl za butle.

OK - dzieki za podpowiedzi
A jakis do uszczelek polecacie i kabli np wysokiego napiecia (taki zeby nie przytapial gumy ) - kupilem sobie jakis tam srodek do silnika, ale nic nie dziala (a poprzedni wlasciciel zaposcil troche).
A co do owiewek - to mysle nad jakims patentem - moe by troche zmodyfikowac drzwi? (nie mowe jeszcze o podnoszonych do gory, ale.. o moze przecieciu uszczelki wzdluz np )
Pozdr

Adasco,musisz owiewki przykleić na taśmę dwustronnie przylepną i problem będzisz mieć z głowy

A ja dzisiaj doszedlem do tego,ze plastik z lusterka mi przeszkadza no i ucialem i zamykaja sie nareszcie jedna reka

A wiesz co adasco jesli masz heko - to nie wiem, czy przeczytales instrukcje - pisza tam,ze trzeba uszczelki posmarowac przed zamontowaniem benzyna ekstrakcyjna (czy czyms podobnym) mysle ze o to chodzi,zeby poprostu nadtopic troche strukture takiego mocowania plastikowego (mozliwe ze jeszcze czyms pokrywaja). Tak wiec sadze ze pomysl z tasma dwustronna jest calkiem calkiem
Pozdr

Problem z tymi owiewkami zaczyna sie po jakimś czasie....U mnie w wyniku ich używania zostały zniszczone filcowe uszczelki szyby i zwisają teraz beznadziejnie , a nowych jakoś nie mogę trafić. Sądzę , że szyberdach jest lepszy

Cytat:
2004-10-27 00:32:45, Grzegorz2107 pisze:
(...)Sądzę , że szyberdach jest lepszy

Myslisz,ze szybedach od vw bedzie pasowal?