Może delikatny tuning zewnętrzny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiem że łada to ładne autko ale od dawna chodzi mi po głowie coby dorzucic jakiś delkatny spoilerek z przodu i niewilką ltkę z tyłu, zwracam sie z prośbą o rady jakie materiały wykorzystać tudzież od jakich samochodów mozna wykorzstać części (mój kumpel do skody 105 wrzucił zderzaczki od ploneza atu oczywiście przerobione i teraz skodillac wygląda jak bolid)bohafter@poczta.onet.pl

spoilerek na klape ponoc pasuje od bmw 3,roczniki lat 80 tych,albo popytaj w sklepach tuningowych i dopasuj cos,zderzaki od poloneza caro, tylko przerobic trzeba.

[ wiadomość edytowana przez: franc dnia 2003-08-31 16:42:12 ]

Troche off: Wlasnie dzis wyplynal temat firmy tuningowej w Lodzi. Facio jest zainteresowany robieniem laminatow na LADY!!!
sam sie z klubem (czyli ze mna )) skontaktowal - gonil 3 przecznice, bo zobaczyl logo klubowe). Moze robic spoilery, zderzaki, zaluzje na tyl, moze lusterka a'la DTM. Glownie do klasykow, bo do samar juz ktos tam robi. Cen jeszcze nie znam, do zlotu raczej nie poznam, ale postaram sie dowiedziec jak najwiecej szczegolow i na zlocie zapodam. Telefon kontaktowy do nich podam, jak mi sie przypomni, zeby ich ulotki przyniesc z autka)))) Jak nie podam bom leń, to podam na zlocie hehehe.

Generalnie czlowiek wyglada rozsadnie, wkrotce ma mi zrobic zaluzje na tyl i bedzie wiadomo, czy dobrze robi, czy zle....

no dobra, uciekam z forum, bo zara Mily napisze, ze jestem nietzezwy i pisze bez sensu. Wiem, kurde, sam przed chwila czytalem i jest zabawne, wiec zostawie. Jestem trze3zwiusienki, ale NP2+2p - znajacy tfuroczosc witkacego zorietiuja sie co mi dolega

[ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2003-08-31 23:03:04 ]

Cytat:
2003-08-31 22:59:11, adasco pisze:
Glownie do klasykow, bo do samar juz ktos tam robi.

A kto robi do samarek?

Poza tym, mam pytanie - czy mozna ingerowac w oszklenie reflektorow? Np. zrobilbym sobie taki reflektorek jak ma Dan - ten z Czech, ktorego samarki zdjecia sa na clubowej stronie
Pozdr

[ wiadomość edytowana przez: MikeB dnia 2004-11-02 07:13:01 ]

ja jestem nie tylko za delikatnym moze byc i max byle gustownie a ja przy okazji tego watku przypomne jeszcze o moim pytaniu w watku "virtual tuning" zainteresowanych tam odsyłam a adas to co nizej nabazgrałes mnie mocno interesuje masz jakis namiar na jakies stronki z ofertami i cennikiem??

pozdrówki

Wlasnie tez odswiezylem ten watek - popatrz na date ostatniego postu
Poza tym co z moim pytaniem! - szukalem w internecie-ale jakos nie moglem znalezc
Pozdr

W jaki sposób chcesz "ingerowac w oszklenie reflektorów".

chodzi Ci o wstawienie czegoś innego ?? mozna wstawiac pod warunkiem że reflektory/ lampy mają coś w rodzaju atestu(dopuszczenia do urzytku). jest to widoczne na każdym elemencie w postaci oznaczeń literowo-cyfrowych.

A jeżeli chciałbyś "grzebać" np. w lustrach lefrektorów to zapomnij o tym...

Widziąlem kiedyś na allegro lampki do tyłu (samara)- białe okrągłe- z okrągłą ceną chyba 700 zeta za komplet (poszukaj w wątku "ciekawostki z allegro- jak jesteś zainteresowany-chyba tam to się znajdowało)

Cytat:
2004-11-02 18:41:04, TROLL pisze:
W jaki sposób chcesz "ingerowac w oszklenie reflektorów". chodzi Ci o wstawienie czegoś innego ?? mozna wstawiac pod warunkiem że reflektory/ lampy mają coś w rodzaju atestu(dopuszczenia do urzytku). jest to widoczne na każdym elemencie w postaci oznaczeń literowo-cyfrowych. A jeżeli chciałbyś "grzebać" np. w lustrach lefrektorów to zapomnij o tym... Widziąlem kiedyś na allegro lampki do tyłu (samara)- białe okrągłe- z okrągłą ceną chyba 700 zeta za komplet (poszukaj w wątku "ciekawostki z allegro- jak jesteś zainteresowany-chyba tam to się znajdowało)

Wiem - sam o nich tez wspomnialem - kosztuja dokladnie 799
Szkoda Chcialem sobie szkielka zmienic zeby byly bardziej przezroczyste (- tzn zmienic samo szklo)
A tak a propos...mozna zastosowac jakies inne oswietlenie? Np diodowe? (chodzi mi o tylne lampy ) - czy tez musi to byc opatentowane?
Pozdr

[ wiadomość edytowana przez: MikeB dnia 2004-11-03 15:45:48 ]

w sumie nowe fury chyba mają diodowe lampki z tyłu, np chyba mondeo ma coś takiego. Co do kwestii stworzenia samemu czegoś takiego(chociażby "wkładu" lamy, bez zmiany klosza) to chyba niestety nie przedzie taki numer. Jeżeli sie mylę to mnie POPRAWCIE....

NO wlasnie - a la mondeo fajna sprawa - szczegolnie,ze te lampy w ladzie tak dzialaja jak dzialaja (sciezki sie powycieraly i co - kupic nowa lampe albo wlasnie przerobic na cos fajniejszego )

Szukałem w internecie i znalazłem jakichs gości wypowiedzi:
"Witam. Po pierwsze przypominam, że wszelkie zmiany w ukłądzie oświetlenia grożą utrata dowodu rejestracyjnego i mandatem."i drugiego:
"Strona prawna pomyslu jest faktycznie nieciekawa, ale widzac niekiedy pseudotuning kloszy w niektorych samochodach (np golfy i inne) wykonany sprejem w kolorze lakieru, cisnienie troche mi wzrasta. Nie tylko z powodu marnej widocznosci oswietlenia bedac w ruchu na drodze, ale takze ze wzgledu na slepote policji i stacji diagnostycznych ktore dopuszczaja takie pojazdy do ruchu.

Porownujac trakie sytuacje do mojej zamiany zarowek na diody to pikus !"
(ze strony elektroda )

Wiec nici z moich wielkich planow

Iiicha ZNALAZŁEM
Allegro kierunki
Pozdr

[ wiadomość edytowana przez: MikeB dnia 2004-11-05 19:13:22 ]