MotoNews.pl

Zużycie paliwa.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Takiego postu na tym forum chyba jeszcze nie było. Ile pali wasza Łada, w jakich warunkach, na benzynie i na gazie?? Moja 110 pali 12/13 gazu w mieście na trasie różnie od 7 do 10gazu. Benzyny nie pamiętam.

najmniej ile odnotowalem dotychczas to 8.5 w trasie (LPG oczywiscie), jesli chodzi o benzyne to nie wiem
w miescie to nawet nie kontroluje, bo szkoda sobie glowe zawrac - pali duzo i nie chce sobie tego nawet uswiadamiac
gorsza sprawa ze oleju duzo bierze, tak ze na 250km trzeba dolac z 0.5 litra a to podwyzsza koszty eksploatacji samochodu

No ja nie wiem ile pali moja Ładna, ale na pewno mniej ode mnie
Tak miasto + trasa to między 10 a 11 gazu. Ale to też zależy ile w bagażniku woże, bo ostatnio to nawet tam wiertarka leży, skrzynka z narzędziami i jeszcze 3 jakieś ojca z częściami do ciężarówek. Ja sie dziwie że ten tył sie jeszcze nie urwał.

Moja maszyna typu 2111,8V,tylkobenzyna,w trasie,przy 5-u osobach, przy średniej prędkości 120 km./h spala 6,6 L/100km. W mieście jeszcze nie wiem.Podam zajakiś czas......
Pzdr.

Moja samarka 1.3 w mieście pali 8-8.5l.100km benzyny (gazu niestety jeszcze nie mam) co do trasy - jak wróciłem z Sulejowa to wyszło mi przy 3 os. i solidnie zapakowanym aucie spalanie ok. 6.8 l./100km

Moja Lpg na trasie ok 9-10l/100km natomiast w mieście różnie ok 11-13litrów

Moja Ladna pali 8 litrów w miescie i 6-7 na trasie, oczywiscie benzyny. Gazu nie używam.

Moja 2107 1.5 paliła 13-14 gazu w miescie,10-11 na trasie

Moja 7-7,5 l benzyny po mieście. Gazem nie skalałem silnika

Cytat:
2004-10-24 13:47:46, Leszek_Gdynia pisze:
Moja 7-7,5 l benzyny po mieście. Gazem nie skalałem silnika

Jakim cudem tak mało .

Moja:

miasto: 11 - 12 l. / 100 km LPG

trasa: bywało, że tylko 7,8 l. / 100 km.

Moje Samarsko 1,5 no gass paliło w mieście przy spokojnej jeździe około 8 litrów, na trasie minimalne mi wyszło równe 6 litrów jadąc cały czas autostradą z jednostajną prędkością licznikowych 142 km/h ( dwie osoby, auto puste )

Cytat:
2004-10-25 12:09:03, syvo pisze:
Jakim cudem tak mało . Moja: miasto: 11 - 12 l. / 100 km LPG trasa: bywało, że tylko 7,8 l. / 100 km.

Staram się jeździć jak emeryt - ekonomizer trzymam w połowie zielonego. Jezdze na Castrolu, a calość jest dobrze podregulowana (zawory, zapłon, gaźnik). Do tego leje do baku tlyko Pb95 - w porownaniu z U95 zauważyłem mniejsze spalanie i tak nie śmierdzi.

Moja Ladzia w miescie wypije 9-10l gazu/100km, na trasie ponizej 8.. rekordowo 7,1...

Paliwko raz na pol roku do pelna....

Pięknie powiedziane Leszek :
Cytat:
Gazem nie skalałem silnika

Przepraszam za OT.
U mnie spalanie: miasto 8l czasami troche więcej, trasa: trochę mniej

Cytat:
2004-10-25 19:39:05, Leszek_Gdynia pisze:
Do tego leje do baku tlyko Pb95 - w porownaniu z U95 zauważyłem mniejsze spalanie i tak nie śmierdzi.

Muszę w pełni potwierdzić z własnego doświadczenia słowa kolegi.
Podobno wszystkie Łady są przystosowane do jeżdżenia na bezołowiu, więc nie powinno być problemu.

Sprawdziłem spalanie mojego kombiaczka w mieście,jak było wmiarę ciepło.I wyszło mi 6,9-7.0 L/100 km.
I tu było kolejne cmoknięcie Ładnej w atrapkę...

Skoro wasze pala tak mało ta ja chyba naaaaaaaaaaaaaaprawde mam ciężką nogę, bo czasami tylko ja pojeźdze to spalanie sięga 13-14 litrów. Dobrze ze jeździ tez mój ojciec to ratuje średnia. A tak zupełnie na poważnie to chyba naprawdę musze kupić zestaw naprawczy do reduktora.
P.S Znacie dobrego i naturalnie taniego, gazownika we Wrocku??

Moja 10 benzyny po miescie
Gazu jeszcze nie mam, ale przymierzam sie

Pozdr

Mi Ladna palila ok 12-13 litrow gazu, a od pewnego czasu jak przestalem sie juz gdziekolwiek spieszyc i jezdze sobie jak powoli spadlo mi do 10l ( samochod bez watpienia jest do regulacji) !! Wiec wydajemi sie ze nasz porownania moga nie byc dokladnie odzwierciedlone w tym ile nasz samochody naprawde pala!

no nie jestem pewien bo moja pali 15-16l gazu po mieście i 10-11(raczej bliżej 11) na trasie tyż gazu co do benzyny to nie wiem bo raczej sporadycznie używam.
Chyba mam za ciężką nogę