MotoNews.pl

Gaźnik w 2107 - problem z jazda na benzynie!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ostatnio jechalem sobie przez miasto na benzynce na IV biegu i... z przyczyn odemnie niezaleznych musialem gwaltownie chamowac-zgasl mi silnik(niewiem czy ma to cos do rzeczy ) ALE od tamtej pory niemoge jezdzic na benzynie- pochodzi 1 min. zgasnie i juz za cholere niezapali...(na benzynie) na gazie wszystko okej!!! byc moze to dysze ale-jak prubowalem sie za to zabrac to zauwazylem ze z ganika na jego dole(dokladnie pod wlotem do filtra powietrza na samym dole gaznika) jest wystajaca rureczka z kturej cieknie mi na kolektor paliwo!!! A TO ZLE!!

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2004-12-02 16:52:17 ]
[ powód edycji: literowka ]

Ehhh gaz/benzyna benzyna gaz - na razie to znam jedno auto ktore i na tym i na tym chodzi OK!

A ta rurka to przelewowa(chyba) - moze ci plywak padl w gazniku i sie przelewa.

Witam
Cytat:
2004-12-02 19:42:31, Krzysztof-Fleszer pisze:
Ehhh gaz/benzyna benzyna gaz - na razie to znam jedno auto ktore i na tym i na tym chodzi OK!

Moje?...
a ta rurka to podejrzewam, ze jesli to taka gumowa, o srednicy zewnetrznej ok 10-12 mm, to jest taki hmmm... bajpass od odmy, jego zadanie to sterowanie zaworem tłumiacym na osi przpustnicy, bodaj 2giego przelotu? mówiac zas ludzki głosem to ustrojstwo odpowiedzialne za to by po zdjeciu cegły z gazu spadały obroty silnika, jesli spadła to moze gaźnik łapać "lewe" powietrze

hmm-to niechodzi o ta gurke od "lewego powietrza" tamta jest duzo ciensza i niemam zielonego pojecia od czego jest bo poza tym ze cieknie po niej paliwo i na benzynce chodzi tylko pare chwil to wszystko jest ok. DZIEKI za POMOC- sprwadze ten motyw z plywakiem. moze byc to... a jak ktos ma jeszcze jakies pomysly co moglo sie zepsuc to prosze napiszcie.

moze i pompa paliwa - jak zadko byla uzywana -ale w sumie jak cieknie paliwo to nei to.

A auto mialem na mysli Grzegorza 2107

Niech sie Adasco wypowie w temacie tej rurki, on ją na coś wklejał, bo mu sie tam tez lało paliwo. To jest chyba rurka, przez którą przelewa się nadmiar paliwa w komorze pływakowej.

Szeryf tu się tu nie wypowiadaj z tym swoim gaźnikiem od samarki

Ja wklejalem krociec paliwa.
nalezy go zmatowic na powierzchni, po czym wsadzilem na poxipol.

aczkolwiek sposob ten tyczy dowolnego krocca w dowolnym miejscu.

a moj krociec wylecial po naprawie w serwisie na rycerskiej. Raz - zapomnieli o obejkie na przewod, a dwa - po awanturze i zalozeniu obejmy - polecialo z krocca, ktory sie obluzowal był.

a czemu gasnie? A moze wlasnie cos w plywakowej? Zalewa sie=plywaczek dziura?

Dzieki! Mieliscie racje- to byl plywak a ta rurka co niewiedzielem do czego jest to ona wlanie odprowadza nadmiar paliwa z gaznika... tyle ze niewiem czemu akurat na kolektor! DZIEKI za pomoc awarje usunolem Pozdrawiam!!!

moze powinienes zalozyc taka tacke pod gaznik... kiedys u kogos widzalem....

Jak wyregulowac gaznik dzis zmienilem gaznik wszystko jest ok ale nie wiem jak ustawic obroty pomocyyyyyyyyy

zachodzisz Lade od strony pasazera -biezesz srubokret wiekszy i plaski. na srodku gaznika z boki pod filtrem powietrza jest srubka -bez zdejmowania obudowy filtra trudno ja zobaczyc ale mozan wyczuc reka- ta srubka regulujesz obroty jesli dobrze sie irjentuje...