| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-07-05 13:46:02 zobacz sworznie i gumki na nich.
chyba guma poszla i sie zaciera. sworzen dio klasyka kosztuje z 15 zl wiec do samarki podobnie. Wymien lepiej od razu wszyskie (jesli to to), jam gumka peknieta, to na pewno to. Doraznie mozesz tam strzykawka wlac jakiegos oleju - na moment powinno pomoc. Wtedy bedziesz pewien. |
adudzi Ropczyce | 2004-07-05 17:50:58 Witam.
Proponuję sprawdzić górne łożysko w kolumnie. |
Kamil_H SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 1.3 Poznań | 2004-07-05 18:14:14 Co do tego jarmolenia przy jeździe to ja bym łożyska (te w kółkach) sprawdził czy już nie powinny być nowe |
Golem SYMPATYCZNY GOŚĆ firmówka Kia Picanto ... Czarna Białostocka | 2004-07-07 17:41:25 zajedz na stacje albo w domu wez wode pod cisnieniem i walnij od spodu po kielichach od dołu umyj sprężyny i to wszystko co pracuje tam dokładnie nie susz tylko wsiadz do auta i zobacz jak sie wtedy zachowuje.Tak sprawdzisz również górne łożysko.A powiem ci jeszcze taki numer zdarzyl sie mojemu znajomemu po wyjezdzie od mechanika wymieniał przegub.Pojechał do domu i wracajac rano do pracy niestety znowu odwiedził mechanika.Zle podokręcal co poniektóre elementy |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-11-12 19:07:00 Mlot ciezki, i kowadlo (albo cos w tym stylu).
ewentualnie jak ktos jest wyszukany to moze prasy uzyc Proponuje sprawdzic czy stara tuleja nie zostala czasem przyspawana do wachacza. |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-11-12 22:43:09
A może jakimś rozpuszczalnikiem wytopić??? To moja fantazja, ale jak pomyślałem o wypalaniu ogniem, to zacząłem się obawiać o strukturę metalu.... |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-11-12 23:06:06 Strukture, ja nawet o tym nie pomyslalem - bo pierwsze co mi sie rzucilo to to ze zacznie rdzewiec i pa.
Jest chyba takie cos co sie zwie fosol - moze tego uzyc - powinno cos zrobic z ta rdza. Poza tym jak mowie - mlot ciezki, albo prasa. Ewentualnie jest jeszcze jeden sposob dosyc nie konwencjonalny - mianowice gasnica. Po prostu zmrozic za jej pomoca(oczywiscie nie kazda sie nadaje) - teoretycznie powinno sie skurczyc i wyjsc latwiej. |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-11-12 23:08:30 WD40 |
Yanosik ŁADZIARZ ![]() Lanos Schneidemühl | 2004-11-12 23:29:39 No więc tak. Młotem to idzie bardzo ch..owo ,bo guma sprezynuje. Prasy niestety nie posiadam. Próbowałem wypalać gumę, ale też nie idzie, może ognisko by pomogło, bo moja pochodnia ze szmaty z rozpuszczalnikem nie pomogła. No i w dolnym wahaczu jest jeszcze ten problem, że tkwi w nim oś wahacza. Nie bardzo jest jak tam podejść młotkiem. WD40 oczywiście obficie polewałem, ale niewiele to pomogło. Myślałem, że jest jakiś łatwy patent ,że w 5 minut tulejka usunięta. No nic, jutro klucz radziecki w dłoń i bede walczył. ----------------- Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie. |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2004-11-14 23:58:54 Hm a ja nie mam koncepcji bo nie znam sie na samarkach ale mam pytanie inne.Gdzie Robson mieszkasz ? bo widze taka samarke jak twoja kolo mnie na czechowie.Czy to twoja moze ? |